Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låneförmedling

Ett bra tips för dig som vill dra ner på kostnaderna för ett lån är att använda dig av en låneförmedlare. Detta är företags vars hela affärsidé går ut på att förmedla lån mellan privatpersoner och långivare / banker. Och direkt kan vi säga att det inte kostar dig något alls att använda dig av dessa tjänster. Låneförmedlarna tjänar pengar genom att få en provision från långivarna som de samarbetar med, då de får betalat av den långivare som kunden väljer.

Frågan är då varför det är så bra med en låneförmedlare? En av de stora anledningarna till varför det är en så pass intressant tjänst är smidigheten. Istället för att skicka in ansökningar till många långivare skickar du här bara in en ansökan till låneförmedlaren som sedan skickar vidare denna till de långivare som de samarbetar med. Dessa kommer sedan att titta på ansökan och svara med en offert ifall de godkänner dig och vill låna ut till dig.

Välj den bank / långivare som kommer med bäst erbjudande

Som potentiell låntagare kan du sedan välja ut den långivare som har givit dig de bästa villkoren. Jämför räntor, avgifter och villkor och ta det billigaste och bästa lånet. Att kunna få alla räntor presenterade på det här sättet är väldigt bra eftersom det är mycket krångligare om man vill jämföra banker och långivare manuellt. Då måste man gå in hos varje långivare och ansöka hos dem separat. Det krävs många ansökningar och mycket jobb.

Ytterligare en fördel med att det bara skickas in en enda ansökan är att det även bara kommer att utföras en kreditupplysning på dig. Detta kan annars vara ett problem om du ansöker hos många långivare samtidigt då de alla gör en egen kreditprövning på dig och många sådana förfrågningar är inte bra för dina chanser att få låna.

Sen ska man komma ihåg att det inte är säkert att låneförmedlarna samarbetar med alla långivare på marknaden. Oftast kan man se vilka långivare som jobbar tillsammans med en viss låneförmedlare men det är inte alltid hundra procent klart. Tyvärr är det inte alltid som de stora bankerna är med hos låneförmedlare, då de väl tycker att de klarar sig bra ändå.

Skulle det därför vara någon bank eller långivare som du inte har fått svar från men som du tror kan erbjuda en bättre ränta kan du självklart ta kontakt med dem direkt och fråga om de kan matcha de förslagen som du har fått. Bara för att du skickar in en ansökan hos en låneförmedlare så finns det inget som säger att du måste skriva under på ett lån. En ansökan är inte bindande och du kan kolla på de erbjudanden du har fått och fundera på om du verkligen vill låna. Inget är klart förrän du godkänner och skriver på.

I Sverige har antalet låneförmedlare ökat ganska kraftigt på senare år. För några år sedan var det mest Lendo och Freedom Finance som fanns att välja mellan. Numera har det dykt upp ett antal aktörer till som kan vara intressanta. Du kan hitta flera låneförmedlare under vår avdelning för Banker / Långivare. Många av de låneförmedlare som finns sammarbetar med ungefär samma långivare men det kan finnas variationer och speciella erbjudanden osv, så det kan vara värt att gå igenom några olika förmedlare och välja den som känns bäst.

Samla lån

Något som troligen alla låneförmedlarna pratar mycket om är att de gärna hjälper till om du vill samla dina små dyra lån till ett större. Detta är också en väldigt bra sak att göra då det går att spara ganska mycket pengar varje månad på just detta. Själva ansökan går till på nästan samma sätt bara att du kan få fylla i ansökan på ett litet annat sätt om det just är detta du har tänkt att använda pengarna till.

Hitta de bästa och billigaste låneförmedlarna

Här hittar du ett antal låneförmedlare. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)DirektoDirekto (Från 2.95%)
ZmartaZmarta (Från 2.95%)LetalånLetalån (Från 2.95%)
MyLoanMyLoan (Från 2.95%)Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)
SamblaSambla (Från 3.01%)ZensumZensum (Från 3.45%)