Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

SMSlån / Mikrolån

SMSlån / Mikrolån

Behöver man pengar snabbt är SMSlån ett alternativ att överväga. Denna typ av lån erbjuder dig som konsument att låna mindre summor pengar snabbt. Du kan låna från ca 1 000 kr och upp till runt 20 000 kr i ett klassikt SMSlån (som ofta även kallas för antingen mikrolån eller snabblån).

Löptiden för denna typ av lån är kortare än för privatlån. Istället för att ha ett års löptid är den ofta 30, 60 eller 90 dagar, beroende på hur mycket du vill låna. För nyare typer av SMSlån och liknande lån kan löptiden också vara längre, t ex upp mot ett år.

Ifall du behöver en mindre summa inom ett dygn eller något sådant kan ett SMSlån vara ett logiskt alternativ. Vanliga privatlån och större lån tar ofta längre tid att få utbetalda då det krävs att man får papper hemskickade som man skriver på och så tar utbetalningen lite tid. Då finns möjligheten att ta ett smslån / snabblån istället. Det kallas för just "snabblån" för att det är enkelt och snabbt att ansöka och att det oftast tar kortare tid innan pengarna är inne på kontot.

Men innan man tar ett lån av denna typ är det väldigt viktigt att man verkligen tänker igenom beslutet. Ett SMSlån är ett ganska dyrt lån i förhållande till vad man får och man måste vara beredd på att återbetala pengarna inom ganska kort tid. Det finns andra typer av lån som är billigare, så man får fundera på vad som är viktigast.

Man ska inte låna om man inte vet att man har råda att återbetala lånet plus räntan inom 30 - 90 dagar. Ett sånt här lån är definitivt inget bra sätt att hålla sin ekonomi flytande, då det bara innebär att man får högre och högre månadskostnader. Tänk igenom lånet noga i förväg och se till att du vet vad du ska betala när löptiden går ut. Risken är stor att man får betala tillbaka betydligt mer än man tänkt sig om man inte planerar sin ekonomi. Att inte betala tillbaka lånet i tid innebär många extra kostnader som man inte vill dra på sig.

Att ansöka om SMSlån

Ett SMSlån är som namnet säger egentligen ett lån du tar med hjälp av SMS. Idag är SMSlån dock samlingsnamnet för alla små lån med kort återbetalningstid. Du kan ofta ansöka direkt på nätet via långivarens sida, antingen på datorn eller mobiltelefonen.

Ibland kan du ansöka direkt via SMS också även om det faktiskt inte är lika vanligt. Andra namn för denna typ av lån är snabblån, mikrolån eller smålån. Lånen är i vilket fall i princip samma - ett mindre lån som du kan få snabbt och med kort återbetalningstid.

Utbetalning av pengar när du lånar

Tanken är att både ansökan och utbetalningen av pengar ska vara smidig och gå snabbt. Det finns skäl till att såna här lån ofta även kallas för snabblån. Normalt behandlas din ansökan i princip direkt, åtminstone ifall du ansökt när långivaren har kontorstid.

Hur snabbt din ansökan och utbetalning hanteras beror på olika faktorer så som öppettider, när på dygnet du ansöker, vilken bank du har och vilken metod du använder för att identifiera dig. Det kan ibland gå så snabbt som på 15 minuter men ofta får man räkna med att pengarna kommer dagen efter.

Söker du lånet under tider som inte räknas som vanliga kontorstider finns det risk att det tar längre tid att hantera ditt ärende. Någon måste ju nämligen kontrollera och godkänna din ansökan och sätta igång överföringen. Det är även så att långivarna samarbetar med olika banker. Detta innebär att de kan sätta in pengarna snabbare på vissa bankkonton. Att sätta in dem på andra konton tar lite längre tid.

Behöver du få dina pengar inom en viss tid? För att ha koll på när olika långivare betalar ut och hur lång tid det kan ta att få sina pengar kan man titta närmare på öppettiderna, om de har öppet på kvällar och helger samt hur snabbt de normalt hanterar en låneansökan. Det går att se på respektive webbsida och du kan även få en del information hos oss. Du kan även kolla en jämförelsesida. Där kan du se hur snabbt SMSlån betalas ut och en del andra viktiga lånevillkor.

Fördelar och nackdelar med SMSlån och mikrolån

Nackdelen med mikrolån / SMSlån är att de vanligtvis är förhållandevis dyra att ta och att man ska betala tillbaka pengarna inom en snar framtid, ofta bara 30 dagar och för större lån 60 eller max 90 dagar. Uppläggningsavgifter och andra avgifter innebär att man får betala ganska mycket för att få pengarna snabbt.

Kostnaden för ett SMSlån är ofta cirka 250 kr för ett lån på 1000 kr. Ska du sen ta ett större SMSlån blir det självklart dyrare. För de lån som är på 4000 kr och uppåt kan det även tänkas bli ännu lite dyrare eftersom återbetalningstiden då kan bli 60 dagar och sedan även 90 dagar för större lån.

Om man jämför den nominella räntan på ett SMSlån med den för ett vanligt privatlån så blir räntan mycket högre för ett sånt här litet lån. Detta beror huvudsakligen på att återbetalningstiden är så kort och räntan alltid räknas på ett år. Så räntan kan bli på flera hundra procent, vilket låter mycket men det är dock inte riktigt lika illa som det verkar. SMSlån är samtidigt inget billigt lån, vilket man ska komma ihåg.

Om du verkligen behöver pengar snabbt kan det ändå vara ett alternativ att ta ett SMSlån, speciellt om bara behöver några tusenlappar och behöver pengarna med kort varsel. Ett vanligt privatlån är billigare men där är ofta minsta lånebelopp 10 000 kr och ibland även 20 000 eller 30 000 kr. Återbetalningstiden för dessa lån är också minst ett år. När man bara behöver 2000 kr i en månad eller något sådant så är alltså ett snabblån inte helt fel.

Innan man lånar ska man dock vara duktig och kolla runt och jämföra olika SMSlån. Det kan skilja ganska mycket i pris beroende på vilken långivare du väljer och det är en fördel om du kan jämföra och hitta de som har allra lägst räntor och avgifter.

Gör du detta kan du spara bra med pengar när du tar ett snabblån. Det kan skilja flera hundralappar på ett lån på bara 3000 kr. Dessutom är det ganska enkelt att jämföra denna typ av lån jämfört med vanliga privatlån eftersom långivarna ofta skriver ut exakt vad det kostar att låna olika lånebelopp.

Vill du ha mer information om smslån och mikrolån rekommenderar vi dig att besöka wokaa.se. Ytterligare en sajt som du kan besöka för att få fakta och prisuppgifter är www.smslånonline.com.

Jämför olika SMSlån och mikrolån och se de totala kostnaderna här!

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr