Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Jämföra mikrolån

Letar man efter ett mikrolån är det först en mycket bra idé att jämföra priserna hos de olika låneinstituten som sysslar med att lån ut små summor. Jämför du olika långivare kommer du ganska snabbt att märka stora skillnader i priser. Det är inte ovanligt med prisskillnader på 200 - 300 kr eller mer för mikrolån på 3 000 kr. När det handlar om lån av denna storlek kan det alltså vara så att de billiga långivare bara tar ut ett pris som är hälften så högt som de dyrare.

Sen finns det även långivare som tar ut ännu högre priser och dessa bör verkligen undvikas då det då helt plötsligt kan handla om priser som är väldigt mycket högre än de billigaste. Det hade varit en sak att ta ut högre priser om produkten skilt sig men så är inte fallet. Lånet ser egentligen exakt likadant ut och det är bara priset skiljer. Är priserna extremt höga kan man fundera på hur seriöst företaget är, positivt är att det blir färre och färre långivare av detta slag på marknaden.

Vad är ett mikrolån / SMSlån?

Troligen vet du vad ett mikrolån är om du har hittat till denna artikel. Men lite kort kan man säga att det är ett litet lån som ska betalas tillbaka snabbt. Vanligtvis går det bara att låna upp till 15 000 kr åt gången och dessa ska sedan återbetalas oftast efter 30 - 90 dagar. Den maxsumman gäller heller inte för alla långivare utan det finns många som bara lånar ut till maximalt 3 - 5 000 kr. Det är nästan bara nyare aktörer som sysslar med mikrolån, de stora klassiska bankerna lånar inte ut så pass små summor.

Vad ska man undersöka när man jämför mikrolån?

Mikrolån är lite olika jämfört med andra större lån och därför är det idé att jämföra dem på sina egna villkor. T ex är det inte lika intressant att jämföra vad den effektiva ränta ligger på då den inte ger någon bra överblick över lånekostnaden.

Löptid på dessa lån har förändrats de senaste åren ganska kraftigt. Från början gällde i princip alltid 30 dagar vilket gjorde att det inte var speciellt intressant att jämföra. Numera är det vanligt att också erbjuda 60 eller 90 dagar. Du kan alltså ta hänsyn till detta när du ska jämföra ett lån. Generellt är det bättre att låna under kortare period om man har pengarna att betala tillbaka snabbt. Kostnaden totalt går nämligen upp vanligen för längre lån. Månadskostnaden blir dock lägre då du amorterar lånet långsammare.

Att fundera över framtiden är också bra när man bestämmer sig för långivare. Många långivare har nämligen regler som säger att du inte får låna deras maxbelopp första gången ett lån tas. Har du då tänkt låna pengar flera gånger kan det vara idé att välja utefter framtida lån, om denna långivare är billigast på högre summor dvs. Sen ska du ju självklart också fundera noga på ifall det är rätt att låna pengar alls.

Priset är ju sedan en väldigt viktig faktor när du jämför ett lån. Detta är ju inget som skiljer mikrolån mot andra lån, det är väl snarare att det här är enklare att ställa två olika långivare mot varandra. Du kan normalt snabbt läsa exakt vad det kostar i kronor att ta ett mikrolån från en viss långivare. Viktigt är bara att du noga kollar upp att de har räknat in eventuell ansökningskodskostnad i priset.

Jämföra mikrolån på Lan-info.com

Här på sidan kan du jämföra priser från ett antal olika långivare som erbjuder mikrolån. Besöker du våra sidor kan du där hitta prisuppgifter för ett flertal olika storlekar på mikrolån vilket borde göra att du kan hitta rätt priser för just dig. I våra jämförelser har vi räknat in alla kostnader för lånet som t ex kostnad för ansökningskod. Allt för att du enkelt ska kunna hitta den långivare som passar dig bäst. Vi skriver även om långivarna har krav på tidigare lån för din tänkte lånesumma.

Om du sedan besöker vår avdelning för jämförelse av lån så kan du där hitta en utförligare jämförelse där du även enkelt kan ändra det lånebeloppet du jämför och se ifall du kan låna trots betalningsanmärkningar.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr