Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låna 500

Vill man låna 500 kr finns det lite färre alternativ att välja mellan. Även om det inte finns jättemånga långivare som lånar ut så lite som 500 kr börjar det ändå bli vanligare och en del kan till och med ge dig ett mikrolån på 500 kr gratis om du är ny kund. Det vanligaste är annars att långivare som sysslar med mikrolån börjar på 1 000 kr och sedan är det ganska olika vilken högsta summan är.

Utvecklingen för små lån på 500 kr

Utvecklingen av mikrolån har gått lite upp och ner när det gäller lånebelopp. Tidigare var det vanligare med mindre belopp som 500 kr men sedan hamnade fokus framför allt på 1 000 - 5 000 kr. Nu för tiden har det huvudsakligen börjat dyka upp även större lån - upp till 10 000 kr och det är vanligare att långivare har dessa högre belopp i sina utbud.

När det gäller just 500 kr har det återigen börjar bli vanligare. Fler långivare försöker vara flexibla genom att erbjuda både större och mindre lån. En hel del börjar erbjuda dig att välja valfritt belopp mellan t ex 1 kr och 10 000 kr medan andra har fasta belopp.

500 kr som introduktion

Det är vanligt att långivare som erbjuder SMSlån och mikrolån erbjuder lägre belopp till nya kunder innan de kan låna större belopp. Det innebär t ex ofta att du måste låna 1 000 kr eller något sådant för att kunna låna 4 000 kr. Det gör man för att testa låntagarens ekonomi och återbetalningsförmåga.

500 kr är riktigt små lån även för mikrolån. Det går givetvis att ta ett lån på 500 kr som första lån och sedan låna lite högre belopp. 500 kr brukar ofta vara ett introduktionsbelopp som man ibland kan få låna helt gratis, utan avgifter. Detta gäller bara för nya kunder dock. Sen ska du inte låna pengar bara för att det är gratis. Du ska ha ett behov av att låna pengar, annars är det bättre att helt låta bli.

Villkor för lån

Det är egentligen ingen skillnad på lån på 500 kr och de som är lite större. Det innebär att pengarna ska återbetalas efter en kort period och att kostnaden är förhållandevis hög. När det gäller löptid ligger den nästan alltid på 30 dagar som mest när det gäller lån som är så här pass små, detta även om långivaren har längre löptider i övrigt. Villkoren i övrigt är att du måste vara minst 18 eller ibland äldre, är folkbokförd i Sverige och har en mobiltelefon och ett bankkonto dit pengarna kan överföras. Betalningsanmärkningar är ofta ett hinder för dig som vill låna pengar.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr