Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låna 5 000

Här ska vi ta och gå igenom lite vad som gäller för dig som vill låna 5 000 kr. Meningen med denna artikel är att ge en bra överblick över vad som väntar plus att vi ger dig några bra tips på långivare som du kan ta kontakt med ifall du kommer fram till att du fortfarande är intresserad av att låna pengar. Du hittar även prisuppgifter så som räntor och avgifter, för att du enklare ska kunna ta ditt beslut.

Som med alla lån är det väldigt viktigt att du noga tänker igenom ditt beslut innan du skickar in en ansökan. Det kostar pengar att låna pengar och det gäller verkligen att se till att man har tillräckligt mycket pengar när återbetalningarna ska ske. Annars är risken stor för problem.

Låna 5 000 - Lite att tänka på

Lån på 5 000 kr brukar oftast vara i form av mikrolån. Detta innebär att du lånar en mindre summa under en kortare tid än vad som brukar gälla för mer traditionella privatlån. För detta får du betala ett förhållandevis högt pris om man ser till räntan. Sen gäller det bara att ha en tillräckligt stark ekonomi för att klara av att betala tillbaka lånet efter att löptiden gått ut.

Det vanligaste när det gäller löptid för mikrolån på 5 000 kr är 60 dagar. Alltså i princip två månader. Kostnaden för ett sådant lån är vanligen runt 1 000 kr och ibland mer. Summan av detta är att man måste ha minst 3 000 kr över varje månad som går att lägga på att betala tillbaka lånet. Det finns även långivare som lånar ut under kortare (30 dagar) och längre tid (90) dagar. Kortare tid är generellt billigare men då måste du betala in hela lånesumman plus kostnader direkt. Löptid på tre månader är ju då tvärtom med lägre månadskostnad men ännu högre totalkostnad.

Villkoren för dig som vill låna 5 000 kr brukar vara ganska rimliga. Vissa långivare accepterar ansökningar från personer som har betalningsanmärkning men majoriteten inte gör det.

I övrigt krävs det normalt en inkomst som är tillräckligt stor för att klara av återbetalningarna. Hur stor exakt inkomsten behöver vara är lite svår att säga men om du har ett vanligt jobb bör det iaf inte vara några problem pga för låg inkomst. Personer måste alltid minst vara 18 år men detta är inte säkert att det räcker utan en del kräver att personen som ska låna pengar är exempelvis 20 år. Det måste även finnas ett bankkonto registrerat och den ansökande ska vara skriven i Sverige.

Jämföra långivare

Innan du ansöker om lån in bör man jämföra kostnader hos olika långivare. För det skiljer ganska mycket i vad de tar för att låna ut pengar. Längre ner på denna sida kan du hitta en lista med långivare och deras priser. Vill du ha en lite utförligare jämförelse kan du besöka den delen av sajten där vi jämför lån av olika slag och då självklart även lån på 5 000 kr.

Hur går det till att låna 5 000 kr?

Mikrolånen har blivit så framgångsrika till stor del för att det är smidigt att låna pengarna. De två vanligaste vägarna att gå är antingen att ansöka direkt på nätet eller att göra det via mobiltelefonen (då kallat SMSlån). Inte alla långivare erbjuder sina kunder att ta ett SMSlån men alla tar emot ansökningar via det formulär som finns på respektive långivares hemsida.

Väljer man webbalternativet är det bara att gå in och fylla i formuläret som alltid är enkelt att hitta. Här fylls grundläggande uppgifter om den som söker i och information om lånet. Alltså det som långivaren behöver för att kunna besluta om att godkänna ansökan eller ej. Ibland måste man skriva i en ansökningskod som man får genom att skicka in ett SMS.

Lånar man pengar via mobilen istället ska man vara medveten om att det finns färre alternativ vilket kan leda fram till ett dyrare lån. Själva processen är här också enkel då man normalt ska skicka ett SMS till långivaren med den information som krävs. Exakt vad som ska stå i detta SMS hittar du på respektive webbplats.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr