Jämför lån

Jämför lån / Jämförelse av lån

På den här sidan har vi jämfört de olika villkoren som de olika bankerna ger dig. Vi listar villkor, räntor och avgifter från olika långivare och vi hjälper dig även att hitta billiga lån och välja rätt långivare.

Titta noga igenom jämförelserna så att du väljer rätt. Genom att jämföra och hitta de lånelösningar som är bäst just för dig kan du spara stora pengar som säkerligen kan användas till betydligt trevligare saker än att betala ut i räntor och avgifter.

Till vänster hittar du våra jämförelser. Om du hellre vill söka efter ett passande lån kan du göra det nedan. Sök efter privatlån eller mikrolån. Du får då fram långivare som matchar dina kriterier, t ex lånebelopp och minsta årsinkomst.

Så funkar jämförelsen

Sök privatlån / blancolån som passar dig

kr - Fyll i lånebelopp (Max 350 000 kr)
Ålder (Du måste vara minst 18 för att kunna låna)
Löptid
kr - Fyll i din årsinkomst
(Många har en gräns på minst 120 000 kr)

Så funkar jämförelsen

Sök mikrolån / SMSlån som passar dig

Välj lånebelopp
Ålder (Du måste vara minst 18 för att kunna låna)
Jag har en eller flera betalningsanmärkningar
Visa endast långivare där man kan ansöka helt via SMS
Visa endast långivare som inte kräver ansökningskod (koden kostar även om ansökan nekas)

Att tänka på när du jämför lån

Det är viktigt att veta att den ränta som du ser i bankernas förslag inte alltid är exakt den du sedan får när du tar ditt lån. På vissa typer av lån kan det skilja en del då ansökningarna behandlas individuellt och du kan få en bättre eller sämre ränta. Men du kan här i alla fall få en bra uppfattning om ungefär var kostnaderna på lånet kommer att hamna. Generellt kan man säga att mikrolån har en fast kostnad som aldrig ändrar sig, privatlån har en ränta som styrs mycket av den sökandes ekonomi och bolån presenteras vad som kallas för listräntor. Dessa går ofta att förhandla ner en liten bit.

Titta även noga på vilken typ av lån det är du har tänkt dig då vissa långivare har valt att koncentrera sig på mindre lån och andra på stora lån. Därmed kan även priserna och servicen variera kraftigt från långivare till långivare. Det är alltid bra att försöka se helheten och välja en lösning som passar bäst för just dig och din situation. Räntan är inte allt.

Välj bara vilken typ av lån det är som du söker i vänstermenyn så får du en snabb och enkel översikt över de olika institutens räntor, upplägningsavgift och eventuellt andra avgifter som kan tillkomma. Det finns länkar direkt till låneinstituten och till våra egna informationssidor.

Som du ser när du tittar in på jämförelserna så har vi valt att presentera lite olika siffror för olika typer av lån. T ex är det inte speciellt intressant med effektiv ränta på mikrolån och därför skriver vi här istället ut exakt hur mycket det kostar i kronor både för och efter ränteavdrag. För privatån är det istället intressant med effektiv ränta och därför har vi även skrivit ut den. Bolånen redovisar vi i form av de vanliga olika bindningstiderna som det går att välja på.