Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Räkna på ditt lån - Kalkylator för annuitetslån

Den här kalkylatorn är till för att räkna ut hur mycket du ska betala varje månad när du har ett annuitetslån, vilket normalt är lite klurigare än om du har rak amortering.

Kalkylatorn är bra för att visa dig hur mycket ränta du måste betala totalt på ett lån av en viss storlek och med en viss återbetalningstid. Du kan även se exakt hur mycket ditt lån kommer att kosta per månad. Månadskostnad är bra att veta för att kunna avgöra hur stor del av din månadsbudget som äts upp av ett nytt lån! T ex om du har 3 000 kr över per månad efter räkningar och obligatoriskt sparande, så vill du inte ta ett lån med en månadskostnad på mer än 3 000 kr. Det skulle din ekonomi inte klara. Du bör dessutom ha lite marginaler i ekonomin. Du kan då antingen låna ett mindre belopp eller låna under längre tid, då längre löptid minskar amortering per månad.

Beräkna lånets kostnad och inbetalningar nedan

I kalkylatorn ska du skriva in ditt totala lånebelopp, din ränta och hur lång tid lånet ska betalas tillbaka på. Du får sedan fram en översikt över hur mycket av lånet som återstår varje månad, hur mycket räntan är den månaden och hur mycket du ska betala in totalt varje månad.

Du får även veta hur mycket du ska betala totalt i ränta, vilket visar på hur dyrt lånet blir. Glöm dock inte att även sådant som uppläggningsavgift, aviseringsavgift och andra kostnader påverkar den totala kostnaden för ditt lån. Dessa kostnader räknas inte med i uträkningen nedan.

Beräkna kostnaderna för ditt annuitetslån
Om du vill räkna med decimaler måste du använda en punkt som skiljetecken istället för komma. För tillfället verkar det inte heller fungera korrekt att skriva in 0% som ränta.
Totalt lån: kr
Ränta: %
Lånets längd: år