Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Ekonomi / Privatekonomi

Privatlån / Blancolån

Privatekonomi och hur / vad man gör med sina pengar är något man skulle kunna dedikera en hel hemsida till. Men det är också något som påverkar lån och krediter, eftersom hur mycket man lånar och på vilket sätt man lånar oftast är kopplat till hur bra ens privatekonomi är. Och även kopplat till hur man sköter sin ekonomi.

Ju bättre ekonomi man har och ju mer sparande och ju högre marginaler etc, ju mindre troligt att man behöver låna pengar. Vissa lån kommer man förmodligen inte undan, som ett bolån och kanske större lån till renoveringar och kanske bilköp, men i övrigt kan man oftare använda sparade pengar om man har en god ekonomi.

Att ha en stabil ekonomi med ett vettigt sparande och en bra grundläggande filosofi gällande utgifter, budget, sparande och allt sådant kommer att göra att du känner dig mer trygg. Lån kan vara väldigt bra ibland men man lånar oftast för att man måste, inte för att man verkligen vill. Om man istället kan sköta sin ekonomi på ett bra sätt och bygga upp en buffert samt ett bra kapital så har man råd att köpa det man vill med sina egna pengar.

Ibland kan det givetvis vara bättre att låna än att använda sparpengar - när det gäller stora belopp och låga räntor. Att köpa en bostad för 4 miljoner kontant är förmodligen klart sämre än att sälja aktier / fonder för 4 miljoner och använda de pengarna för att köpa bostaden. Detta eftersom boräntan bara kommer vara 1,2 procent eller något liknande - men avkastningen på investeringarna är förmodligen 10 procent eller mer på samma tid.

Men rent allmänt om man ser till privatlån och liknande så innebär lån alltid en kostnad och en risk. Kan man undvika detta helt kan det vara bra men även om man behöver eller vill låna så är det klart bättre att ha en stark ekonomi. Om man har större marginaler i sin ekonomi så har man råd att låna utan att riskera sin ekonomi och man behöver inte heller oroa sig för att hamna i ekonomiska problem.

Den som har en god ekonomi behöver i princip aldrig ta dyra lån utan kan få lån med låg ränta, när de väl vill låna. Därför kan man ganska enkelt se att privatekonomin är viktig även för lånen. Att ha ordning på sina utgifter och ha en ordentlig budget, att veta hur man hushållar med sina pengar och hur man kan spara in på onödiga utgifter etc är därmed viktigt. Liksom att förstå vikten av att ha ett bra sparande och att investera pengar osv.

En bra ekonomi leder till bra lån och krediter

Tänk på att krediter kan vara din vän eller din fiende. Allt handlar om hur du använder dem. En dålig dyr kredit kan skada din ekonomi och göra att du hamnar i ekonomiska problem men en bra lån vid rätt tillfälle är istället en grundläggande och logisk del av en normal privatekonomi. Det finns en symbios mellan din ekonomi och dina lån och det kan som sagt bli både bra och dåligt.

Om du har bra koll på din ekonomi så har du bra förutsättningar för att kunna ha lån och krediter som en del av din privatekonomi utan att det skadar din ekonomi. Du slipper de dåliga lånen och krediterna och kan hantera de vettiga lånen på ett bra sätt helt enkelt. Därför blir det viktigt att ta väl hand om din ekonomi och om du inte känner att du klarar av det på egen hand kan våra artiklar möjligen ge dig lite stöd.

Genom att läsa på och förstå det viktigaste inom privatekonomi som att ha en vettig budget, att hålla sina kostnader nere, hur krediter påverkar ekonomin, hur man kan spara in pengar vid behov och vikten av att ha pengar över varje månad, kan du även få en bättre relation till lån. Här får vi även räkna in att sparande och investeringar och annat av den naturen.

Artiklar om privatekonomi och sparande

Vi kommer här att ha ett antal bra artiklar om privatekonomi, som tar upp många olika grundläggande ämnen. Vi kommer att försöka göra enkla men omfattande guider och genomgångar av sådant som är bra att veta för att skapa en sund och stark ekonomi. Vi kommer även att skriva om hur man undviker onödiga skulder, hur man klarar sig ur en dålig ekonomisk situation eller skuldfälla, hur man sparar pengar och skapar en buffert osv.

Det kommer att finnas ett ganska brett spektrum av artiklar i den här sektionen - eftersom det finns mycket att skriva om samtidigt som vi lägger allt om ekonomi i samma sektion utan att dela upp det. Så du kan läsa om både det ena och det andra här. Alla artiklar kanske inte intresserar eller passar dig men du kan välja ut de saker du vill lära dig mer om och skippa de övriga.

Vi jämför räntor på privatlån

Här hittar du ett antal långivare som erbjuder privatlån av olika storlekar. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. De långivarna som har högst ränta är vanligen de som bara lånar ut mindre summor. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
Lån & Spar BankLån & Spar Bank (Från 3.45%)ZensumZensum (Från 3.45%)
Marginalen BankMarginalen Bank (Från 3.5%)SEBSEB (Från 3.55%)
SwedbankSwedbank (Från 3.84%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)HandelsbankenHandelsbanken (Från 5.35%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)