Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Tips att tänka på när man ska ansöka om lån

  • Ansök gärna hos fler än ett låneinstitut och jämför kostnader, räntor och villkor. Om du vill kan du välja att utnyttja en låneförmedlare. Detta är ett företag som bara jobbar med att förmedla lån. Du skickar in en ansökan till dem och får sedan svar från de långivar som de samarbetar med. Detta utan någon extra kostnad för dig. Det skadar heller aldrig att försöka pruta på räntan. Kom ihåg att du är kund och att långivaren alltid tjänar på att låna ut pengar till dig!
  • Räntan är förstås viktig, men inte allt: Var noga med att kontrollera villkor för uppläggningskostnad och aviseringsavgifter. Många gånger slipper man aviseringsavgift om man betalar via autogiro, vilket verkligen lönar sig om lånetiden är lång. När det gäller mikrolån är det ännu viktigare att kolla upp avgifter då dessa kan vara höga i förhållande till andra långivare.
  • Har du en bostad som du inte lånat fullt ut på, eller har värdet på bostaden ökat? Då kanske du kan utnyttja detta lån istället för att ta ett nytt - bolåneräntorna är svåra att slå. Det funkar också bra när du funderar på att köpa t ex en tv eller vitvaror på avbetalning. Din ränta på bolånet slår säkerligen de räntor som elektronikkedjor och andra lockar med.
  • Använd gärna vår lånekalkylator för att få en uppskattning av vad lånet kostar varje månad samt den totala kostnaden för ditt lån! Annuitetslån kan vara svåra att få grepp på, men med vår kalkylator kan du enkelt beräkna ditt lån och få reda på hur mycket din månatliga kostnad blir och hur stor räntekostnaderna blir totalt.
  • Det kan gå att låna pengar utan fast inkomst eller om du har betalningsanmärkning. Långivaren kan dock kräva någon form av säkerhet (t.ex. bostad eller bil) eller att någon ställer upp som borgensman för dig. Ofta får man även räkna med att få betala högre räntor i dessa fall. Kom ihåg att chansen att bli godkänd är lägre ifall du har signaler som kan tolkas som en sämre ekonomi. Även om långivaren säger att de godkänner ansökningar från personer med anmärkningar t ex så finns det inga garantier.
  • Har du många mindre lån, t ex köp på avbetalning och tycker att kostnaderna har blivit höga varje månad på grund av räntor och avgifter så kan det vara en bra idé att ta ett nytt större lån, t ex med bostad eller bil som säkerhet om dessa inte är fullt belånade. Du får då ett lån med bra ränta, som du kan använda för att betala av alla mindre lån och produkter på avbetalning. Du sparar pengar varje månad och samlar dina lån på ett och samma ställe, för mer överskådliga kostnader. Tänk bara på att inte låna mer pengar än för att täcka de tidigare kostnaderna, lånar du extra kommer kostnaderna också att sjunka mindre än vad de hade behövt göra.
  • Tveksam på något ord? Titta då i vår ordlista så kanske det finns där. Vi har listat en mängd ord som vi tror att du kan tänkas vilja få förklarade. Det finns också förklaringar som du kan läsa för att få en bättre uppfattning om vad olika typer av lån innebär och hur det funkar. Du kan där också hitta länkar till artiklar där vi går in mer noga på de olika orden.

Vi jämför räntor på privatlån

Här hittar du ett antal långivare som erbjuder privatlån av olika storlekar. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. De långivarna som har högst ränta är vanligen de som bara lånar ut mindre summor. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
Lån & Spar BankLån & Spar Bank (Från 3.45%)ZensumZensum (Från 3.45%)
Marginalen BankMarginalen Bank (Från 3.5%)SEBSEB (Från 3.55%)
SwedbankSwedbank (Från 3.84%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)HandelsbankenHandelsbanken (Från 5.35%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)