Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Lån trots aktiv betalningsanmärkning

Har man en aktiv betalningsanmärkning kan det vara mycket svårt att få låna pengar. Varför du har fått anmärkningen spelar mindre roll. En anmärkning finns kvar i tre år även ifall skulden senare betalats tillbaka, vilket gör att även ett tillfälligt problem kan leda till att du får svårt att låna. Detta även om du normalt sköter din ekonomi. Problem uppstår även när du vill göra andra saker än att låna pengar. Att få hyra en lägenhet eller skaffa ett telefonabonnemang är andra saker som är svårt under perioden. Det gäller därför att verkligen göra allt för att undvika att denna notering görs på dig.

Men läget är inte hopplöst ändå utan det finns sätt som gör att man kan få låna pengar. Om du känner att du har en bra ekonomi och kan hantera ett lån kan du låna men var försiktig så att du inte får mer problem och för höga kostnader.

Normalt finns en betalningsanmärkning kvar i registret i tre år, om du är privatperson. För företag finns betalningsanmärkningen kvar i fem år. Har du råkat få en anmärkning, vilket skälet än är, ska du dock ha möjlighet att åtminstone få en riktig prövning av din låneansökan.

En säkerhet för lånet

Om man t ex har ett hus eller andra saker av värde kan man använda det som säkerhet. Ett lån med säkerhet så som ett bostadslån är det allra billigaste lån man kan få och det är vanligen den bästa lösningen om man behöver låna. Lån av detta slag brukar vara den enklaste formen att få ifall det finns anmärkningar registrerade, detta iaf om man titta på de lite större lånen.

Det måste finnas utrymme för att belåna bostaden ytterligare. Det har du ifall värdet på din bostad har ökat sedan du skaffade ditt bolån, eller om du helt enkelt äger en bostad som inte belånad sen tidigare. Har du säkerhet i form av din bostad kan du ofta få låna även om du har betalningsamärkningar.

Känner man någon som är beredd att gå i borgen för lånet kan det även då lösa sig på detta vis. En borgensman är någon som tar på sig ansvaret att betala tillbaka lånet ifall du av något skäl inte skulle kunna betala själv. Det kan även fungera med en medsökande. Då är ni båda skrivna på lånet. I dessa fall får i så fall den andra personen inte ha några betalningsanmärkningar. En medansökande till lånet fungerar på liknande sätt.

Hitta långivare som lånar ut trots betalningsanmärkningar

Det finns även låneinstitut som erbjuder lån till folk som har betalningsanmärkningar. De granskar då din ekonomi ännu mer noggrant istället för att bara säga nej direkt, och om de efter granskningen tycker att ekonomin är tillräckligt bra får man låna pengar trots anmärkningen.

Tanken är här att alla aspekter av din ekonomi spelar roll och då är fast inkomst, sparade pengar och att du inte har en massa lån sedan tidigare också en stor roll. Betalningsanmärkningar är då bara en aspekt av många. Om det positiva väger tyngre än det negativa kan du ändå få låna.

Det du dock ska veta om dessa långivare är att det oftast är dyrare att låna utav dem. Eftersom det är en större risk att låna ut till en låntagare som tidigare inte har betalat tillbaka en skuld tar de även ut en högre ränta.

Låna trots betalningsanmärkning

Här nedan kan du hitta några olika alternativ för dig som vill låna pengar men har betalningsanmärkningar.

Freedom Finance agerar som låneförmedlare och är ett alternativ för dig som vill låna trots betalningsanmärkningar. En ensam ansökare har chansen att låna upp till 60 000 kr trots anmärkningar. Finns det medsökande går det att låna upp till 100 000 kr. Detta om kreditprövningen klaras.


Lendo är ytterligare ett alternativ för dig som har betalningsanmärkningar. Lendo jobbar också som låneförmedlare och erbjuder möjlighet att låna trots betalningsanmärkningar upp till 30 000 kr.


Är det en bostad du ska köpa är Bluestep en möjlig långivare att undersöka. De har nämligen valt att inrikta sig till största del på personer med sämre ekonomi.


Marginalen Bank har ett lån som kallas för Omstartslån. Detta är inriktat på personer med betalningsanmärkningar. För att låna krävs det säkerhet i form av bostad eller borgensman. Vill du ringa till Marginalen Bank kan du göra det på nummer 010-108 97 37.