Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Omstartslån

Just detta ord är det inte jättemånga långivare som använder sig utav. Men själva grundtanken med ett omstartslån är att ge en ny möjlighet till personer som tidigare t ex har åkt på betalningsanmärkningar eller som har dyra skulder som han eller hon vill samla till ett billigare lån.

Man ska dock från början veta att lånet inte är någon välgörenhet utan långivaren kommer att ställa krav som gör att de känner sig säkra på att få tillbaka pengarna och att räntekostnaderna kan betalas.

Ett lån kostar alltid pengar och det ska man givetvis inte glömma. Har man dålig ekonomi ska man bara låna om det finns bra skäl till det. Det bästa man kan göra är att samla sina små dyra lån till ett stort lån. Det går att spara mycket pengar på det viset. Lån av andra slag ska man undvika att ta i onödan.

Varför lånar långivaren ut?

Att långivaren kan låna ut förhållandevis stora lån till personer som har betalningsanmärkningar är för att de helt grundar sitt beslut på den framtida betalningsförmågan. Det är viktigare för långivaren att låntagaren kan betala tillbaka just detta lån än att veta att ett tidigare lån eller en räkning inte återbetalades som tänkt.

De tittar därför på dina möjligheter att sköta betalningarna framöver och då är sådant som fast inkomst, sparade pengar och få gamla skulder ganska viktiga. Alla saker som visar på en positiv ekonomisk situation är bra för dig i detta läge.

Krav på låntagaren

Som tidigare skrivet så är det inte frågan om någon välgörenhet utan långivaren vill vara säker på att få tillbaka sin investering plus vinst. Därför ställs normalt ganska hårda krav på en person som vill söka ett omstartslån.

Ett första grundkrav som alltid gäller är att låntagaren ska ha en tillräckligt stark ekonomi för att kunna återbetala lånet. Ett krav av detta slag är ju ganska uppenbart och det är till för att skydda både långivaren och dig som lånar. De vill så klart gärna ha tillbaka sina pengar och för din del är det kanske inte en speciellt bra idé att låna alls ifall ekonomin inte håller för att betala tillbaka pengarna.

Vanliga krav

Har man en egen villa, bostadsrätt eller annan form av bostad som kan erbjudas som säkerhet för lånet kommer chanserna att öka för ett godkännande. Har långivaren säkerhet vet de ju att risken för förlust är klart mindre.

Det måste inte vara en egen bostad vilken används som säkerhet. Det kan nämligen också vara en annan persons bostad som står säkerhet för lånet. För att du ska kunna låna på en bostad måste det finnas utrymme att belåna den ytterligare. Värdet måste alltså vara större än eventuellt befintligt bolån.

Kan man inte erbjuda någon bostad går det även att ha en medsökande på lånet som gör att det samlade kreditbetyget går upp. Eller hittar man någon som vill gå i borgen för lånet. En borgensman är någon som lovar att betala tillbaka om låntagaren själv inte kan. Denna person ska dock ha god ekonomi.

Det viktiga att tänka på om någon annan går i borgen eller ställer upp med säkerhet är att man inte missar att betala tillbaka lånet. För om detta händer då kommer långivaren att gå direkt till borgensmannen och kräva betalning.

Långivare som erbjuder Omstartslån
 • Marginalen

  Marginalen Bank har ett speciellt lån som de kallar för omstartslån. Därför är de ett mycket intressant alternativ för dig som letar denna typ av lån. Marginalen bank kan du nå direkt på nummer 010-108 97 37.

  Marginalen Bank kräver något av följande som säkert vid låneansökan
  - Egen villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Annans villa, bostadsrätt eller fritidshus.
  - Borgensman eller medsökande.

  Övriga villkor är t ex
  - Klara kreditprövning som ställer krav på inkomst.
  - Individuell räntesättning.
  - De första 12 månaderna är lånet bundet.
  - Kan lösas utan extra kostnader efter första året.