Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Mikrolån med betalningsanmärkning

Många svenskar har aktiva betalningsanmärkningar som ofta försvårar mycket när det gäller att t ex få låna pengar. Eftersom en anmärkning är aktiv i tre år blir detta en lång period där det är svårt att göra många olika saker. Förutom lån kan det även bli problem att skaffa lägenhet eller köpa på avbetalning etc.

Här ska vi ta upp lite om hur det fungerar om man vill ta ett mikrolån om betalningsanmärkningar finns. För det är fullt möjligt att få ett lån bara ekonomin i övrigt är i tillräckligt god ordning. Längst ner på sidan hittar du sedan en liten lista med ett antal långivare som erbjuder mikrolån trots betalningsanmärkningar.

En liten varning

Innan man skickar in en ansökan för att få ta ett mikrolån bör man noga fundera igenom om det är rätt beslut eller ej. För ett mikrolån är absolut inte den billigaste typen av lån som kan sökas och pengarna ska ju återbetalas efter kort tid.

Se därför alltid till att ha pengar till betalningarna. Det är heller inte en bra idé att ta ett mikrolån för att betala av gamla lån då det blir väldigt dyrt i längden. Det är i regel så att om du inte är säker på ifall du kommer att få in pengar på kontot ganska snart så bör du fundera riktigt noga ifall ett mikrolån är rätt lösning.

Hur fungerar mikrolån med betalningsanmärkning?

Själva lånet fungerar på exakt samma sätt som det gör för låntagare som inte har betalningsanmärkningar. Det kommer därför inte att kosta varken mer eller mindre att låna om det finns aktiva betalningsanmärkningar. Dock ska sägas att de långivare som godkänner lån med betalningsanmärkningar rent allmänt kan tänkas vara aningen dyrare (men det är självklart inte alltid så).

Det som skiljer är långivarens sätt att bestämma om kreditvärdigheten är tillräckligt hög eller ej. De långivarna som inte godkänner ansökningar från personer med betalningsanmärkningar bryr sig inte om att kolla på hela ekonomin. De säger helt enkelt automatiskt nej om de ser aktiva anmärkningar, eftersom det är en "dealbreaker".

Låneinstituten som erbjuder mikrolån trots betalningsanmärkningar bedömer kreditvärdigheten på ett litet annat sätt. De tar nämligen ett beslut på ekonomin i sin helhet. Betalningsanmärkningar kommer här att ha en negativ inverkan men om man har en bra inkomst och andra positiva aspeketer i ekonomin så väger dessa upp.

Långivarna som godkänner mikrolån trots betalningsanmärkningar gör detta för att de ser till den framtida betalningsförmågan. De negativa långivarna tittar självklart på framtida betalningsförmåga men kanske ibland glömmer att en betalningsanmärkning håller i sig i tre år och att din ekonomi faktiskt kan vara riktigt bra nu även om du råkar ha en anmärkning som fortfarande hänger kvar.

Jämföra mikrolån

Här nedan hittar du en lista med ett antal långivare som kan tänkas hjälpa till med mikrolån trots betalningsanmärkningar. Tipset är att du där tittar igenom vilka priser de har för att hitta vilka som kan tänkas vara billigast för just dig. För om du beslutar dig för att låna gäller det ju definitivt att inte betala mer än nödvändigt.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr