Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låna 2 000

Ett lån på 2 000 kr kan ibland vara passande att ta. Sen ska man från början vara klart medveten om att detta är långtifrån det billigaste lånet som går att söka. Vi ska här försöka förklara lite vilka olika alternativ du har om du vill låna och ta upp både fördelar och nackdelar.

Låna 2 000 kr genom ett mikrolån

Det allra vanligaste alternativet för dig som vill låna 2 000 kr är ett mikrolån. Mikrolån betyder egentligen bara att det är ett mindre lån som söks och man använder det som ett samlingsord för olika smålån. T ex är det vanligt att man hör ordet SMSlån vilket faktiskt bara är ett mikrolån som söks med hjälp av mobilen.

Önskar man att låna 2 000 kr finns det sedan några olika sätt att gå tillväga. Det vanligaste och smidigaste är att söka lånet direkt på långivarnas hemsidor. Men det går även att låna pengar enbart med hjälp av mobiltelefonen eller genom att ringa till långivaren i fråga, men dessa alternativ fungerar bara hos en del av långivarna.

Låna 2 000 kr på Internet

Enligt oss är det allra smidigaste sättet att låna att göra det direkt på nätet. Alla långivare har nämligen formulär man kan fylla in för att sätta igång processen med att låna pengar. I detta formulär ska den grundläggande informationen fyllas i som krävs för att långivaren ska kunna godkänna eller neka din ansökan. Exempel på saker som du ska fylla i är ditt namn, jobbsituation, storlek på önskade lånet osv.

Vissa institut använder sig av en ansökningskod som ska skrivas in i formuläret. Denna får man genom att skicka in ett SMS till långivaren. Detta kan eventuellt kosta lite extra. Utvecklingen på senare år går positivt nog mot at färre och färre använder sig av en kod av detta slag.

När all information är ifylld och inskickad kommer ett svar snabbt som säger om ansökan godkänns eller ej. Accepteras du som låntagare kommer pengarna att sätta in kvickt på ditt önskade konto. Exakt hur lång tid detta tar varierar.

Du kan få pengarna samma dag eller någon dag senare. Hur snabbt det går beror t ex på vid vilken tid du ansökte och vilken bank du har ditt bankkonto på. Om du ansökt under långivarens öppettider går det snabbare. Har du ett bankkonto hos en bank som långivaren i fråga samarbetar med blir det också lite smidigare.

Låna 2 000 kr genom ett SMSlån

Om du av någon anledning inte vill låna pengar genom långivarnas formulär så går det även hos några att söka lånet enbart med hjälp av mobiltelefonen. I det här fallet skickar man helt enkelt in ett SMS till långivaren som innehåller all den information som krävs för att de ska kunna besluta om du får låna.

Vill man låna pengar på detta vis går man in på önskad långivare och där letar upp exakt vad som ska skrivas i SMSet. Alla har sina olika upplägg för hur det ska se ut och vad som ska finnas med så du bör titta noga efter en mall och sedan följa den ordentligt.

Att tänka på

  • Ett lån på 2 000 kr är inte något direkt billigt lån utan det kommer att kosta mellan 300 och 500 kr. Tipset är att du besöker vår sida där vi jämför priser för att på detta vis hitta det billigaste alternativet. Skillnaderna är ganska stora så det finns pengar att spara genom att jämföra innan man lånar.
  • Eftersom lånet ofta bara sträcker sig 30 dagar är det viktigt att ha pengar redo för att betala tillbaka efter det. Om du vill låna större belopp kan återbetalningstiden vara 60 eller 90 dagar. Då har du mer tid på dig att ordna fram pengarna men samtidigt kostar sådana lån också mer.
  • Pengarna finns oftast snabbt på kontot efter godkännande. Då det kan ta längre tid är om det är helg eller efter kontorstid. Någon som jobbar hos långivaren måste alltid finnas där för att kunna titta på och godkänna din ansökan.
  • Låna inte ifall din ekonomi inte utan tvekan är stark nog för att återbetala lånet enligt plan. Du måste veta att du om 30 eller 60 dagar har fått in pengarna som behövs för att kunna betala in lånebeloppet plus avgifter. Är du inte säker ska du undvika att låna eftersom ett lån snabbt blir dyrt om man inte betalar i tid.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr