Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låna 3 000

Vill man låna 3 000 kr är det normalt ett mikrolån som gäller. Mikrolånen brukar ligga någonstans mellan 500 kr och 10 000 kr. Det som även utmärker denna typ av lån är att de ska betalas tillbaka väldigt snabbt, den vanligaste återbetalningstiden ligger på 30 dagar och de större lånen har antingen 60 eller 90 dagars löptid.

Anledningarna varför man vill låna 3 000 kr lite snabbt är många och detta är något som långivarna har tagit vara på och erbjuder därför denna typ av lån. Vi kan givetvis inte säga ifall du bör låna eller ej men vi vill påpeka att man bör låna endast om man har en bra ekonomisk situation där man vet att pengarna snart kommer in. Annars är det utan tvekan bättre att leta efter andra vägar att gå.

Att tänka på när man vill låna

Det finns som för alla andra lån flera saker som det är bra att veta innan man lånar 3 000 kr genom ett mikrolån. För det första är det viktigt att ihåg att denna typ av lån inte tillhör de allra billigaste man kan söka. Vill man låna 3 000 kr kommer detta att kosta från cirka 250 kr och upp mot 550 kr beroende på vilken långivare som väljs.

Något annat som skiljer mikrolånen ifrån andra typer av lån är återbetalningstiden. Den ligger oftast på 30 dagar och för större lån (t ex på 6 000 kr och uppåt även 60 eller 90 dagar). Det finns långivare som erbjuder att förlänga lånet men det kostar givetvis extra. Summan av detta blir att ett mikrolån jämfört med andra lån är förhållandevis dyrt och ska återbetalas snabbt.

Eftersom det kostar förhållandevis mycket att låna 3 000 kr är det viktigt att jämföra olika långivare innan en ansökan skickas in. Du kommer då ganska snabbt att märka att det skiljer mycket i priser. Det går utan att problem hitta långivare som tar med än det dubbla priset jämfört med de billigaste alternativen. Vilket hade kunnat vara okej om deras produkt skiljt sig men så är inte fallet här.

Det finns de långivare som har ganska vettiga priser för att låna ut 3 000 kr och det finns de som är riktigt dyra. Titta t ex lite längre ner på denna sida så hittar du ett antal långivare och vad det kostar att låna hos dem. Kolla även in vår stora jämförelse av mikrolån på 3 000 kr.

Hur man tar ett lån på 3 000 kr?

Det är väldigt enkelt att låna om man vill det. De vanligaste sätten att låna pengarna på är att antingen göra det direkt på nätet eller genom att använda sin mobiltelefon. Lån som tas med hjälp av mobiltelefonen brukar kallas för SMSlån.

De allra flesta lånen tas direkt på nätet då det oftast är smidigast. Ska man exempelvis låna 3 000 kr via nätet går man in på långivarens hemsida och där letar upp det formuläret som ska fyllas i. Här fylls sedan grundläggande information i som används som beslutsunderlag av långivaren.

Ibland används en ansökningskod som man då får genom att skicka in ett SMS till långivaren. Färre och färre långivare använder en sådan kod men det finns fortfarande ett antal som gör detta. Du får då vara beredd på att denna kod kostar cirka 25 kr och detta är pengar som du inte får tillbaka ifall ansökan nekas. Den största fördelen vid sidan av att det är smidigt att låna pengarna på nätet är att alla långivare erbjuder lån på detta sätt. Detta innebär att du kan jämföra priser från alla och hitta det som passar dig bäst.

Det andra vanliga sättet att låna 3 000 på är med hjälp av SMS. Vill man använda sig av detta sätt går man in på långivarens hemsida och där letar upp exakt vad som ska skrivas in i SMSet som sedan skickas. Kostnaden att ansöka på detta vis brukar motsvara ungefär vad det kostar hos de långivare som använder ansökningskod.

Hur och vad som ska skickas varierar mellan olika långivare varför vi inte kan säga något allmänt om vad det där ska stå. Det är dock viktigt att komma ihåg att de flesta långivare inte lånar ut pengar på detta vis vilket gör att du riskerar att få betala mer.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr