Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Hur dyrt är det med SMSlån egentligen?

Skulle man tro på media är mikrolån eller SMSlån som de också ofta kallas för något som måste vara uppfunnet av någon mycket elak person. Riktigt så illa är det definitivt inte och här ska vi titta lite närmare på hur det verkligen ligger till.

Det första vi ska klargöra är att SMSlån oftast är en ganska dyr form av lån att ta och då speciellt om man räknar i effektiv ränta. Dock är inte effektiv ränta ett speciellt bra sätt att jämföra dessa korta lån. Detta då effektiv ränta räknas ut på årsbasis och då lånen inte sträcker sig under så lång tid blir den effektiva räntan extremt hög.

Eftersom effektiv ränta är så svårt att använda på något bra vis är det istället bättre att fundera på kostnaden i kronor istället. Frågan som den som lånar pengar ska ställa sig är ifall jag tycker att det är dyrt att betala X antal kronor för att få låna den tänka summan under en viss tid. Kommer man då fram till att det är värt det så är det heller inte något dyrt lån. Men om svaret är att nej det kostar för mycket då blir det ju också ett dyrt lån. Alltså är det helt upp till vem som ställer frågan om det är ett dyrt lån eller ej.

Har du funderingar på att låna pengar så är det en sak du bör ha ordentlig koll på och det är att priset varierar kraftigt från långivare till långivare. För ett lån på 2 000 kr kan det utan problem skilja så mycket som 300 kr i kostnad mellan långivare. Och då är det frågan om samma produkt i övrigt bara priset som skiljer. Det finns vissa långivare som är klart billigare och sedan har man ganska många som ligger ganska lika i mitten av prisbilden. Exempelvis på ett sådant lån är Paxos 2 000 kronors lån som för tillfället ligger bland de flesta andra på 395 kr.

Tittar man i kronor behöver det alltså inte vara så dyrt att låna pengar i form av mikrolån. Det viktigaste av allt är dock att du betalar tillbaka lånet i tid och att du inte lånar pengar för att betala tillbaka ett annat lån. Då kommer det att bli mycket dyrt i längden.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr