Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låna 1 000

För dig som är intresserad av att låna 1 000 kr är detta rätt förhoppningsvis artikel. Vi ska nämligen här berätta lite snabbt om just lån av denna storlek. Du kan sen även hitta en lista till ett antal långivare som erbjuder dig att låna denna summa. I listan hittar du även hur mycket det kostar totalt att låna just denna summa. Som du snabbt märker är det viktigt att jämföra priser innan man söker ett lån.

Mikrolån

Om det är ett lån på 1 000 kr som ska sökas är det ett mikrolån som gäller (alternativt ett SMSlån men det är egentligen samma sak). Mikrolån är den benämning man använder för små snabba lån med kortare återbetalningstid. Lånen ska oftast betalas tillbaka efter bara 30 - 90 dagar.

Var kan man låna 1 000 kr

Att låna 1 000 kr är enkelt då det finns många olika långivare som erbjuder dig att låna just denna summa. Att det finns så pass många långivare att välja mellan är positivt för dig som konsument då du därmed har större möjlighet att jämföra priser och villkor. På detta viss kan du hitta en långivare som är förhållandevis billig och känns bra.

Om du är intresserad av att låna kan du gå raka vägen till vår stora jämförelse av mikrolån på just 1 000 kr. Där finner du många långivare som lånar ut denna summa och du kan snabbt se vilka som kostar minst och deras villkor. Nedan finns även en enklare lista med de totala kostnaderna. Du finner även där möjligheter att jämföra andra summor om det är sådana som skulle passa bättre egentligen.

Hur ansöker man om att låna 1 000 kr?

Det finns två olika huvudsätt att låna 1 000 kr på. Det första och allra smidigaste sättet är att låna pengarna direkt här på nätet.  Alla långivare har enkla formulär som går att fylla för att skicka in en ansökan. I formuläret ska grundläggande information om dig fyllas i som långivaren sen kan använda för att ta ett beslut om godkännande eller ej.

Vissa långivare använder sig av en ansökningskod som ska skrivas in i formuläret. Denna kod får man enkelt genom att skicka ett SMS till låneinstitutet. Detta SMS innebär ofta en extra kostnad för dig. Långt ifrån alla långivare kräver detta dock och det blir färre och färre med tiden. En utveckling som är klart positivt då det innebär att risken att få betala pengar när man sedan blir nekad eller väljer att inte genomföra ansökningen helt försvinner.

Det andra alternativet är att låna pengar med hjälp av mobilen. För att söka ett lån på detta viset går du först in på långivarens hemsida och där leta upp informationen du ska skriva in i det SMS som sedan skickas till låneinstitutet. Nackdelen med mikrolån via mobilen är att långt ifrån alla lånar ut pengar på detta vis. Alla erbjuder lån direkt på nätet men inte många erbjuder lån som bara kräver en mobiltelefon. Med dagens mobiltelefoner kan man självklart även låna genom att surfa in på den tänkte långivarens hemsida och där fylla i formuläret via mobilen. Vilket troligtvis är ett smidigare alternativ än ett SMS som ska vara utformat på ett speciellt vis.

Gemensamt för bägge sätten att låna är att efter en inskickad ansökan kan du räkna med att snabbt få ett svar. Det tar normalt bara ett par minuter från det att du skickat in ansökan tills dess att du får ett svar. Pengarna betalas sedan normalt snabbt ut. Ansöker du under kontorstid finns pengarna vanligtvis på kontot samma dag. Kommer ansökan in på kvällen finns pengarna normalt tillgängliga på morgonen. En ansökan som skickas in under en helg eller helgdag för med sig att pengarna finns morgonen nästa vardag.

Nackdelar med att låna 1 000 kr

Du ska veta att det finns klara nackdelar med att låna 1 000 kr genom ett mikrolån. Det första du bör överväga är att ofta kostar runt 200 kr att ta ett lån på 1 000 kr. Då har vi valt att inte räkna med de som lånar ut gratis till nya kunder. Detta lån ska sedan betalas tillbaka efter oftast bara 30 dagar vilket ger dig kort tid att få in pengar att betala tillbaka långivaren. Kostnaden är förhållandevis hög och du bör inte låna ifall du inte vet att du har en bra ekonomi att falla tillbaka på.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr