Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

SMSlån helger

En av de stora fördelarna med ett SMSlån är att man kan få sina pengar riktigt snabbt ifall man väl blir godkänd. Den här typen av lån är alltså bra om man har ett akut behov av pengar och behöver några extra tusenlappar lite snabbt (men också vet att man kommer kunna betala tillbaka inom en månad eller två).

Det brukar som mest ta ca en dag att få sina pengar men många gånger får man dem redan samma dag, kanske till och med bara 15 minuter efter att ansökan har godkänts. Hur snabbt pengarna dyker upp beror t ex på vilken bank man använder då långivare samarbetar med specifika banker och då går det snabbare. När de skickar pengarna till andra banker tar det oftast någon dag innan pengarna landar på kontot.

Långivarnas öppettider spelar in

En faktor som påverkar hur snabbt du får pengar när du tar ett SMSlån är när på dygnet du skickar in din ansökan. För att du ska kunna bli godkänd och få några pengar utbetalda måste en handläggare ta hand om ansökan och sedan godkänna den.

Alla långivare har givetvis sina öppettider då det finns personal tillgänglig och så länge man ansöker under öppettiderna är det inga problem. När man ansöker på andra tider ligger ansökan kvar och väntar tills kontoret öppnar igen. Sedan behandlas dem i den ordning de kom in.

SMSlån och helger?

En intressant fråga är alltså vad som händer ifall man vill ta ett SMSlån på helgen. Går det att ta SMSlån på helgen och hur funkar det? Du kan givetvis ansöka om ett lån vilken dag i veckan som helst, även lördag och söndag. Det är dock inte säkert att alla långivare har öppet på helgen och ifall de har öppet kan öppettiderna vara kortare dessa dagar.

Ifall du ansöker om att få låna under öppettiderna kommer din ansökan att behandlas direkt och då kommer även pengarna snabbt. Ifall du ansöker när det är stängt kommer ansökan behandlas först när de öppnar igen. En del långivare har öppet även på helgen men det brukar då vara lite kortare arbetsdagar.

Även om en långivare har öppet på helgen innebär det inte att pengarna nödvändigtvis kommer in direkt ändå just eftersom det är helg. Det kan dröja tills dagen efter eller första vardagen, vilket är värt att tänka på ifall man behöver sina pengar snabbt. Vill man att det ska gå snabbare ska man dock försöka se till att den långivare man väljer har ett samarbete med den bank där man har sitt bankkonto. Risken med att välja långivare på detta vis är dock att du måste låna pengar av ett företag som tar ut ett högre pris, vilket definitivt inte är positivt.

Sammanfattningsvis kan man väl säga att om man vill ha sina pengar riktigt snabbt ska man ansöka om sitt SMSlån på en arbetsdag och under långivarens öppettider. Man ska sedan ha sitt bankkonto hos en bank som långivaren samarbetar med. Då får man troligen pengarna riktigt snabbt, t ex inom 15 minuter från att ansökan blivit godkänd.

Hitta långivare som erbjuder SMSlån / snabblån

Hitta långivare som har snabblån / SMSlån / mikrolån. Du kan se kostnaden för just detta lånebelopp. Ändra enkelt löptid eller lånebelopp nedan för att se priser för detta. Priserna är för nya kunder. Kolla vår stora jämförelse av SMSlån och snabblån.

Välj lånebelopp och löptid du vill jämföra:
Långivare som lånar ut 5000 i 30 dagar.
Kredit365Kredit365 555 krMonettiMonetti 555 kr
MeddelandelånMeddelandelån 585 kr