Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Samla lånen

Har man en antal olika lån kan det vara en mycket bra idé att samla ihop dessa lån till ett större. Det går nämligen ofta att spara mycket pengar varje månad och då speciellt om lånen man har är av mindre slag med hög ränta eller dyra avgifter.

Fördelen för dig som vill samla lånen är att du ofta har ganska många alternativ att välja mellan. Alla större banker vill gärna låna ut pengar. Detta förutsätter självklart att du klarar deras kreditprövning vilken brukar kräva en vis årsinkomst, som styrs av storleken på lånet och att det inte finns några aktiva betalningsanmärkningar.

Hur fungerar det att samla lånen?

Den långivaren som du tar det nya lånet hos brukar hjälpa till med allt det praktiska. Men i grund och botten går det till så att du lånar pengar för att täcka de andra lånen. Sedan betalas de av och istället har du bara kvar ett lån hos den nya långivaren.

Det viktiga är att du använder pengarna från ditt nya stora lån till att återbetala alla de dyra lån, krediter och avbetalningsköp som du eventuellt har. Börja med det som har allra högst kostnad för dig varje månad och arbeta dig ner mot billigare och billigare lån tills alla (eller så många du har råd med) blir betalade. När vi talar om dyrast menar vi de som har högst ränta inte vilket lån du betalar flest kronor på varje månad. Det kostar inget att återbetala ett lån av detta slag i förtid vilket gör att du sparar pengar direkt sen när månadskostnaden går ner.

Det som sedan återstår är förhoppningsvis ett stort lån hos en enda långivare. Det är klart billigare med ett stort privatlån än många små dyra lån och det är också mycket enklare att hålla reda på inbetalningar och amorteringar till bara ett lån.

Vanligast med privatlån

Det vanligaste lånet man tar för att samla lånen är ett privatlån. Detta är ett lån utan säkerhet och det går att låna upp till ca 600 000 kr åt gången. Ett stort privatlån får man vanligen en ganska bra ränta på, åtminstone så länge man kan uppvisa en hyfsad ekonomi och uppfyller villkoren. Det är klart billigare att fixa ett sådant lån än att ha smålån och avbetalningsköp etc som man betalar hög ränta på.

Äger man en bostad går det också att låna på denna om det finns utrymme för det. Går det att få ett bolån blir det normalt billigare än ett privatlån eftersom säkerheten gör att banken ger dig bättre ränta. Det är alltså att föredra att belåna sin bostad om det går. Det är bästa sättet att samla sina lån men finns det inget att låna på får det istället bli ett privatlån.

Använd lånet rätt - sänk dina månadskostnader

Den stora tanken när man ska samla lånen är att det enbart är det man gör. Risken finns att man t ex har 150 000 kr i tidigare lån och lånar 200 000 kr bara för att man kan. Detta är något man verkligen ska vara försiktig med då månadskostnaderna fortfarande kan bli höga även om räntan är bättre.

Genom att samla sina lån till ett stort och billigare lån kan man dra ner på sina månadskostnader ganska mycket. Ofta är de mindre lånen riktigt dyra och speciellt ifall du börjar få problem att betala och har förseningsavgifter och liknande. Målet med att lösa dyra lån och samla dem är att sänka månadskostnaderna.

Har du kommit i det här läget är det viktigt att tänka smart och att försöka vara så ekonomisk som möjligt. Låna så mycket du behöver men överdriv inte. Du måste kunna få lånet också om det ska gå vägen att samla lånen. Ifall du sänker månadskostnaderna kommer du ha en hel del extra pengar att röra dig med. Börja där och se sedan vad du hamnar.

Vi jämför räntor på privatlån

Här hittar du ett antal långivare som erbjuder privatlån av olika storlekar. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. De långivarna som har högst ränta är vanligen de som bara lånar ut mindre summor. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
Lån & Spar BankLån & Spar Bank (Från 3.45%)ZensumZensum (Från 3.45%)
Marginalen BankMarginalen Bank (Från 3.5%)SEBSEB (Från 3.55%)
SwedbankSwedbank (Från 3.84%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)HandelsbankenHandelsbanken (Från 5.35%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)