Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Privatlån betalningsanmärkning

Har man en eller flera betalningsanmärkningar finns det en överhängande risk att detta kommer kraftigt försvåra möjligheterna för dig som vill låna pengar i form av ett vanligt privatlån eller någon annan typ av lån för den delen.

De flesta långivarna har regler som säger att de automatiskt nekar ansökningar från personer som vill ta ett lån om det finns anmärkningar. Deras utgångspunkt är att en person som har en betalningsanmärkning har en sämre ekonomi och av detta skäl inte bör låna pengar. Detta behöver dock inte vara sant.

Går det inte att låna när man har en anmärkning?

Hoppet är inte helt ute bara för att det finns aktiva betalningsanmärkningar. Detta då det finns långivare som har andra regler. Dessa långivare ser mer till den framtida betalningsförmågan och tar sitt beslut utefter det.

Sen ska man fortfarande ha klart för sig att en betalningsanmärkning är något negativt även för dessa långivare. Skillnaden är bara att det inte automatiskt betyder att ansökan nekas.

Det finns fortfarande en liten chans att få låna även hos de vanliga stora bankerna även om man har betalningsanmärkningar. Men då kommer det krävas att man går in på ett kontor och verkligen är övertygande i sina argument. Det är dock vid undantagsfall som detta fungerar och chanserna är mindre för lån utan säkerhet som privatlån.

Det kan ju t ex vara så att betalningsanmärkningarna är två år gamla och att den nuvarande ekonomin är i kanonskick. Kan man visa detta finns det fortfarande chanser att bli accepterad för ett privatlån.

Säkerhet

Detta är ett viktigt ord för en långivare. De räknar hela tiden på hur säkert det är att låna ut pengar till olika personer. Kan man därför erbjuda dem något som gör att de känner sig säkrare är möjligheterna mycket större att få låna.

Säkerhet kan t ex vara en medlåntagare / borgensman. En medlåntagare är någon som tar lånet tillsammans med dig. Ni lånar alltså i bådas namn och båda är lika ansvariga för att lånet återbetalas. En borgensman är någon som går i god för dig. Du lånar själv men borgensmannen kan bli betalningsskyldig ifall du inte klarar av att betala lånet på egen hand.

Äger man en bostad går denna också att använda. Skillnaden är då att det blir ett bolån istället vilket faktiskt är fördelaktigt. Ett bolån är det billigaste lånet man kan få i princip och om du kan låna på din bostad är detta definitivt ett bättre alternativ än att ta ett vanligt privatlån.

Inte alltid läge att låna

Nu har vi här beskrivit ett par möjligheter att få ett lån trots betalningsanmärkningar. Men det är fortfarande viktigt att veta om att bara för att det finns möjligheter så finns det inga garantier. Är ekonomin inte under kontroll eller om andra problem finns är det nästan omöjligt att få låna pengar. Kreditprövningen som utförs ger svar på denna fråga.

Det kan vara jobbigt men å andra sidan kanske det inte är läge att låna. Om du har en dålig ekonomi och stora skulder är det ofta tufft men ett lån är inte alltid lösningen. Ibland kan ett stort privatlån användas för att betala av många mindre och dyrare skulder (läs om att samla dyra lån) men i övrigt ska man definitivt tänka en gång extra innan man lånar om man har betalningsanmärkningar och en svag ekonomi.

Vi jämför räntor på privatlån

Här hittar du ett långivare som erbjuder privatlån trots betalningsanmärkning. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. Olika begränsningar kan förekomma gällande lånebelopp och ränta. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)ZensumZensum (Från 3.45%)
Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)