Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Låna 30 000 kr

Ett lån på 30 000 kr räknas som ett ganska litet lån (när man tagit ett kliv upp från mikrolån). Därför är det ett privatlån som det blir frågan om. Är man inte van vid de olika uttrycken som långivarna använder så låter det kanske konstigt med ordet privatlån. Men det är helt enkelt ett vanligt banklån. Det kallas även för blancolån.

Eftersom lånet är så pass litet blir det några extra saker som man bör fundera över innan man skickar in en ansökan. Det är nämligen så att ju mindre ett lån är desto högre blir räntan. Eftersom intervallet när det gäller privatlån ofta ligger mellan ca 20 000 - 350 000 kr är ju ett lån på 30 000 klart i de nedre regionerna.

Detta för med sig att räntan kommer att bli förhållandevis hög. Av denna anledning är det viktigt att man först verkligen funderar igenom ifall det är rätt att låna pengarna eller ej. Det finns inget som säger att det är dåligt att låna men man måste givetvis ha en ekonomi som klarar av ett lån och återbetalningen av det. Råder det tveksamheter om ekonomin klarar av de extra kostnaderna eller om ett lån verkligen behövs är grundtipset att strunta i att låna. Bättre då att spara ihop pengar till det som de lånade pengarna skulle gå till.

Svårt att låna 30 000 kr?

På denna fråga går det ganska enkelt att svara nej. Detta är självklart under vissa förutsättningar som alltid gäller när man vill låna pengar.

Är ekonomin under kontroll och du får in pengar konstant från t ex ett jobb och det inte finns några aktiva betalningsanmärkningar ska det inte vara några problem alls att låna pengar.  Valmöjligheterna är stora då i princip alla långivare utom de som enbart sysslar med mikrolån lånar ut 30 000 kr i form av privatlån.

Om aktiva betalningsanmärkningar finns kommer det att göra det klart svårare att få låna pengar då många långivare automatiskt säger nej till dessa ansökningar. Men det är fortfarande inte omöjligt att låna då det finns en del långivare som godkänner denna typ av ansökningar. En kategori av långivare som normalt nekar ansökningar om det finns anmärkningar är de stora bankerna.

Det är dock fortfarande ett krav att ekonomin ska vara så god att den klarar av de extra kostnaderna som det innebär att låna 30 000 kr, vilket långivaren i fråga kommer att titta närmare på när du ansöker.

Jämför kostnader när du vill låna 30 000 kr

Detta är ett bra sätt för dig att spara pengar varje månad. Som man ganska snabbt märker skiljer det markant i kostnad att låna från olika långivare. Ett lån innebär relativt stora kostnader och eftersom olika långivare kan ha ganska stora variationer i räntor och andra avgifter kan man spara mycket på att ta sig tid att jämföra innan man lånar

På denna sajt har vi en prisjämförelse av ett antal långivare som du kan kolla på för att få en bra grunduppfattning om kostnaderna. Där finner du en mängd långivare och för dem alla finns aktuella räntor, avgifter och viktiga villkor så att du kan avgöra vem du vill låna 30 000 kr från.

Vi jämför räntor för privatlån på 30 000 kr

I denna lista finer du långivare som lånar ut 30 000 kr i form av privatlån. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. Du kan kolla in mer info i vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
ZensumZensum (Från 3.45%)Marginalen BankMarginalen Bank (Från 3.5%)
SEBSEB (Från 3.55%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)HandelsbankenHandelsbanken (Från 5.35%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)NordiclånNordiclån (Från 7.92%)
KreditbörsenKreditbörsen (Från 8%)ThornThorn (Från 9.84%)
L'EASYL'EASY (Från 9.84%)KlicklånKlicklån (Från 9.84%)
Modus FinansModus Finans (Från 9.84%)Spargo FinansSpargo Finans (Från 9.84%)