Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Låna 20 000 kr

Vill du låna 20 000 kr kommer det att vara frågan om ett privatlån eller blancolån som man också kallar dem. Det är dock inte ett speciellt stort privatlån vilket för med sig några saker som man bör tänka över ordentligt innan man tar sitt beslut.

Vad innebär privatlån

Ett privatlån är ett lån utan säkerhet. Detta innebär att du inte erbjuder långivaren något som de kan ha som en typ av pant för lånet. Klarar man inte av återbetalningarna på ett lån som har säkerhet som t ex bolån kan de kräva in bostaden som betalning för lånet.

Då det inte fungerar på detta vis för ett privatlån som du får ta när du vill låna betala en högre ränta. Att du får betala en högre ränta grundar sig i det faktumet att långivaren inte känner sig lika trygga. Tyvärr är låneinstitutens reaktion på mindre säkerhet att öka kostnaden och hur man än vrider och vänder på det hela är det en större risk för en långivare med ett privatlån.

Enkelt att låna?

På denna fråga kan man ganska enkelt svara ja under några förutsättningar. De viktigaste sådana är att man ska ha en stabil ekonomi där det finns en ständig införsel av pengar, t ex från ett jobb.

Har man detta ska det inte vara några problem alls att låna pengar då det finns många långivare som erbjuder sina kunder att låna 20 000 kr. De större bankerna sätter ofta sin lägsta gräns lite högre så om de inte lånar ut 10 000 kr så brukar de dock ofta låna ut 20 000 kr. Nu för tiden har gränserna också blivit lägre rent allmänt så du kan ofta även hitta lägre belopp.

Finns det aktiva betalningsanmärkningar kan det bli klart svårare att låna pengar men det ska fortfarande finnas möjligheter om ekonomin i övrigt är god. Dock är det få långivare som lånar ut pengar till personer med betalningsanmärkningar, men det är inte omöjligt om man kollar runt lite. Bankerna har regler som säger att de inte lånar ut till personer med anmärkningar så du får räkna med att låna av någon annan.

Jämföra långivare när du vill låna 20 000 kr

På vår sajt t ex kan du jämföra räntor och andra villkor från ett antal olika långivare för dig som just vill låna. Genom att jämföra räntor, avgifter och andra villkor kan du få en bra fördel i din jakt på lån och det är alltid bra att jämföra om man vill försöka ha så låga kostnader som möjligt.

Du kommer ganska snabbt att märka att det är stora skillnader i räntenivåerna från de olika långivarna. Tyvärr är det normalt så att de små privatlånen som det t ex blir när du vill låna 20 000 kr är förhållandevis dyra. Räkna därför tyvärr inte med att få deras allra bästa ränta om långivaren jobbar efter ett intervall. Detta gäller hos stora som små långivare.

Vi jämför privatlån på 20 000 kr.

Vi jämför räntor för privatlån på 20 000 kr

I denna lista finer du långivare som lånar ut 20 000 kr i form av privatlån. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. Du kan kolla in mer info i vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
ZensumZensum (Från 3.45%)SEBSEB (Från 3.55%)
SantanderSantander (Från 3.95%)BynkBynk (Från 3.95%)
Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)NordeaNordea (Från 5.3%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)NordiclånNordiclån (Från 7.92%)
ThornThorn (Från 9.84%)L'EASYL'EASY (Från 9.84%)
KlicklånKlicklån (Från 9.84%)Modus FinansModus Finans (Från 9.84%)
Spargo FinansSpargo Finans (Från 9.84%)