Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Jämföra privatlån

Letar man privatlån är det en väldigt bra idé att jämföra räntor och andra villkor från olika långivare. Börjar du att göra det kommer du nämligen snabbt att märka att det kan skilja ordentligt i kostnader från långivare till långivare.

Vill du direkt gå och jämföra räntor och andra avgifter kan du göra det i vår stora jämförelse av privatlån (här från 20 000 kr och uppåt). Vill du läsa mer om att jämföra privatlån, vad man ska tänka på och sådant viktigt kan du göra det nedan.

Tips på saker att jämföra

Vi ska här ta upp några av de sakerna som är bra att kolla på när man jämföra privatlån från olika långivare. Detta är standardsaker egentligen men det gör dem inte mindre viktiga för det. Tänk på att det enbart är du själv som förlorar på att inte göra ett bra förarbete. Det är du som får betala de dyrare räkningarna om du betalar onödigt mycket för lånet.

Krav på låntagaren

Långivaren ställer krav på dig för att du ska få låna. Har du inte den allra starkaste ekonomiska situationen kan detta medföra att du inte får låna hos alla långivare. Kolla därför om du uppfyller deras krav innan du ger dig på att ansöka. Grundläggande krav brukar vara en fast inkomst och inga betalningsanmärkningar.

Sen ska sägas att det inte är så enkelt att den som har höst lön är den som kan låna mest då det är en helhetsbedömning som görs. En person med stora skulder och 70 000 kr i månadslön kan vara en sämre kandidat till ett lån än en med 30 000 kr och inga skulder.

Ränta

Vad ränta på ett lån ligger på är alltid en intressant sak då detta ligger till grund för den största delen av kostnaden när du lånar. Men det finns fler kostnader som kan kopplas till ett privatlån och därför är det oftast bättre att jämföra den effektiva räntan. Du kan läsa mer om den precis nedanför.

Effektiv ränta

Detta är ett mycket bra mått på kostnaden för ett privatlån och därför en väldigt viktig siffra när man jämför lån. I den effektiva räntan räknar man nämligen in alla kostnader som härleds till lånet. Man räknar alltså in ränta, uppläggningsavgift, aviavgift och alla andra tänkbara kostnader. Sedan slår man ut denna summa som en procentsiffra som är årsbaserad.

Det blir alltså en siffra som visar hur mycket ett visst lån kostar totalt, med allt inräknat. Av denna anledning är den effektiva ränta väldigt bra att jämföra.

Längd på lånet

Hur länge du får låna pengarna är också en central faktor när du ska ta ditt beslut. Ofta går det att betala tillbaka större lån på över 10 år. Mindre lån brukar kravet ligga på en återbetalning på ett par år. Räkna på detta när du ska låna pengar. Ett lån över längre tid innebär en lägre inbetalning vid varje tillfälle men en större total kostnad för lånet eftersom man betalar ränta över en lägre period.

Ett räkneexmpel på detta är ifall du lånar 100 000 kr under 3 eller 10 år. För tre års löptid blir amorteringen per månad 2 800 kr ungefär. För 10 år är motsvarande siffra ca 850 kr per månad. Stor skillnad alltså.

Övriga villkor

Det finns en del villkor av olika slag som kan påverka ett lån. När man lånar är det viktigt att man väljer en långivare och ett lån som känns bra och som passar just dig och din ekonomi. Försök hitta en långivare som har bra villkor och som känns bra i övrigt, det brukar också vara en viktig faktor utöver priset på lånet.

Vi jämför räntor på privatlån

Här hittar du ett antal långivare som erbjuder privatlån av olika storlekar. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. De långivarna som har högst ränta är vanligen de som bara lånar ut mindre summor. För ytterligare info besök vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)LendifyLendify (Från 2.95%)
DirektoDirekto (Från 2.95%)ZmartaZmarta (Från 2.95%)
LetalånLetalån (Från 2.95%)MyLoanMyLoan (Från 2.95%)
Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)SamblaSambla (Från 3.01%)
BroccBrocc (Från 3.25%)SevendaySevenday (Från 3.45%)
Lån & Spar BankLån & Spar Bank (Från 3.45%)ZensumZensum (Från 3.45%)
Marginalen BankMarginalen Bank (Från 3.5%)SEBSEB (Från 3.55%)
SwedbankSwedbank (Från 3.84%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)HandelsbankenHandelsbanken (Från 5.35%)
SkandiaSkandia (Från 6.54%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)