Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Låna 10 000 kr

Historiskt sett har 10 000 kr varit en vanlig lägsta gräns för ett privatlån. Nu för tiden finns det ofta även möjlighet att låna mindre belopp då behovet av sådana lån har ökat. Ett privatlån är egentligen bara ett lån utan säkerhet vilket också de små mikrolånen är. Dock brukar man dela upp de olika typerna då de skiljer sig på en del punkter.

Mikrolån är vanligen synonymt med små lån med kortare återbetalningstid men det finns faktiskt långivare som har mikrolån på 10 000 kr eller lite mer. Detta är normalt de högsta summorna som de lånar ut. Då brukar återbetalningstiden vara 90 dagar. Detta kan jämföras med ett vanligt privatlån som har en återbetalningstid på 12 månader eller mer. Självklart kan man dock alltid återbetala ett sådant lån snabbre ifall man har pengar liggande.

Vad innebär privatlån

Som vi tidigare skrev är ett privatlån ett lån utan säkerhet. Detta betyder att du inte måste erbjuda något som långivaren kan kräva in om du inte klarar återbetalningarna. Nackdelen med detta är att risken för långivaren är större när de lånar ut pengarna och därmed kommer räntan att bli högre än vad de är för större lån. Blancolån är ett annat ord som man använder för privatlån.

Generellt är det också så att de små privatlånen på t ex 10 000 kr har en betydligt högre ränta än vad de större privatlånen har. Detta gäller även om du väljer att låna från de större bankerna.

Var går det att låna 10 000 kr

Det är enkelt att låna 10 000 kr då det finns ganska många långivare som lånar ut just denna summa. Dock är det t ex långt ifrån alla av de större bankerna som lånar ut 10 000 kr. Det är inte ovanligt att de har en lägre gräns på 20 000 kr eller mer.

Att skicka in en ansökan om lån är sedan en smal sak. Låneinstituten har hemsidor där ansökan snabbt kan skrivas in i ett formulär. Vanligt är sedan att de tar sitt beslut och du får antingen skriva ut eller får ett skuldbrev skickat till dig. Detta ska skrivas under och skickas tillbaka till banken. Då tar de sitt slutliga beslut om ansökan ska godkännas eller ej.

Jämför långivare när du vill låna

Ett bra tips är att jämföra de olika villkoren som låneinstituten har innan du ansöker om ett lån. T ex kan du jämföra ett antal långivare här på denna sida för att skaffa dig en överblick av dina alternativ. Räntorna skiljer det ganska mycket på varför det kan totalt handla om ganska mycket pengar. Kom ihåg när du jämför att det vi här har skrivit upp är intervallet som långivarna har för sina räntor. Du får räkna med att betala bland de högre siffrorna i detta intervall.

Vi jämför privatlån på 10 000 kr.

Vi jämför räntor för privatlån på 10 000 kr

I denna lista finer du långivare som lånar ut 10 000 kr i form av privatlån. Inom parentesen hittar du deras lägsta ränta. Du kan kolla in mer info i vår stora jämförelse av privatlån / blancolån.

ConsectorConsector (Från 2.9%)Freedom FinanceFreedom Finance (Från 2.95%)
LendoLendo (Från 2.95%)AdvisaAdvisa (Från 2.95%)
Axo FinansAxo Finans (Från 2.95%)DirektoDirekto (Från 2.95%)
ZmartaZmarta (Från 2.95%)LetalånLetalån (Från 2.95%)
MyLoanMyLoan (Från 2.95%)Lån för allaLån för alla (Från 2.95%)
SamblaSambla (Från 3.01%)BroccBrocc (Från 3.25%)
SevendaySevenday (Från 3.45%)SantanderSantander (Från 3.95%)
BynkBynk (Från 3.95%)Komplett BankKomplett Bank (Från 4.9%)
NordeaNordea (Från 5.3%)Svea EkonomiSvea Ekonomi (Från 6.9%)
Bank NorwegianBank Norwegian (Från 6.99%)NordiclånNordiclån (Från 7.92%)
ThornThorn (Från 9.84%)L'EASYL'EASY (Från 9.84%)
KlicklånKlicklån (Från 9.84%)Modus FinansModus Finans (Från 9.84%)
Spargo FinansSpargo Finans (Från 9.84%)