Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Annuitetslån

Ett annuitetslån är en låneform där du vid varje betalningstillfälle alltid betalar en viss fast summa. I denna summan ingår betalningen för både räntan och amorteringen. Vid andra former av lån kan din månadskostnad (eller hur ofta du betalar) variera från månad till månad, men inte när det gäller annuitetslån.

När du gör avbetalningar på ett lån i form av amorteringar så minskar lånets storlek sakta men säkert. Räntan som du betalar på ett lån baseras alltid på kvarvarande skuld, vilket innebär att du betalar mindre och mindre i ränta med tiden.

Eftersom den totala inbetalningen alltid ska vara lika kompenseras den lägre räntan med att du istället amorterar en större del på själva lånet. I början är en större del av inbetalningen alltså räntekostnad, men efter hand du amorterar av delar av lånet sjunker räntekostnaden medan du istället betalar tillbaka en större och större del i amortering.

Detta gör att skulden inte minskas linjärt som den gör vid rak amortering. Istället minskar den långsamt i början för att sen accelerera. En bieffekt av detta är att den totala räntekostnaden för ditt lån blir lite högre (eftersom du har en ganska låg amorteringstakt i början av lånet och det först senare börjar hända lite mer).

Bilden nedan illustrerar på ett enkelt sätt hur den totala inbetalningen vid varje tillfälle ser ut under lånets löptid.

Annuitetslån

Långivare som erbjuder privatlån eller bolån

Här har vi sammanställt ett antal långivare som erbjuder privatlån eller bolån. Vissa långivare finns exempelvis med på bägge listorna. Vill du hitta jämförelse av räntor från de olika långivare är tipset att besöka avdelningen där vi jämför räntor.

Privatlån

MyMoneyMyMoneyFreedom FinanceFreedom Finance
Marginalen BankMarginalen BankSevendaySevenday
LendoLendoThornThorn
MonettiMonettiL'EASYL'EASY

Bolån

Hypotektet BolånHypotektet BolånSBABSBAB
Mitt BolånMitt BolånNordeaNordea
SkandiaSkandiaSEBSEB
HandelsbankenHandelsbankenLänsförsäkringarLänsförsäkringar
* = Tidigare lån av lägre valör krävs för att kunna låna detta belopp