Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Låneförsäkring / Låneskydd

De flesta stora banker och långivare erbjuder någon form av låneförsäkring till sina kunder. Denna försäkring brukar också kallas för låneskydd, det är samma sak. Det innebär oftast att du betalar en procent av den månadskostnad lånet har för att få en viss typ av säkerhet.

Det är helt enkelt en försäkring som hjälper dig med avbetalningarna på lånet om något skulle inträffa som gör att du inte kan betala på egen hand.

Försäkringen skyddar dig normalt om du skulle bli sjuk, arbetslös eller om du dör. För att få en låneförsäkring måste du uppfylla vissa krav. Dessa varierar hos långivarna men ofta måste du vara fullt frisk och ha ett arbete. Att regler av detta slag finns är för att du inte ska kunna ta ut ett lån med försäkring för att sedan direkt utnyttja den, av denna anledning brukar det också finnas en karenstid efter det du tar försäkringen till den börjar att gälla. Om du skulle veta om att du är på väg att bli uppsagd eller att du är sjuk så gäller inte försäkringen. Det är också ofta en maxålder som gäller för dessa försäkringar, inte sällan vid 64-65 års ålder.

För mer information om låneförsäkring bör du läsa på hemsidan tillhörande den eller de långivare som du tänker låna från. Där får du reda på vad som gäller för just deras villkor och hur du går till väga för att skaffa dig en försäkring.

Gå till vår avdelning för banker och långivare för att läsa om de olika långivare som vi presenterar här på sidan. Där finner du sedan länkar till deras respektive webbsidor med mer info.

Långivare som erbjuder privatlån eller bolån

Här har vi sammanställt ett antal långivare som erbjuder privatlån eller bolån. Vissa långivare finns exempelvis med på bägge listorna. Vill du hitta jämförelse av räntor från de olika långivare är tipset att besöka avdelningen där vi jämför räntor.

Privatlån

MyMoneyMyMoneyFreedom FinanceFreedom Finance
Marginalen BankMarginalen BankSevendaySevenday
LendoLendoThornThorn
MonettiMonettiL'EASYL'EASY

Bolån

Hypotektet BolånHypotektet BolånSBABSBAB
Mitt BolånMitt BolånNordeaNordea
SkandiaSkandiaSEBSEB
HandelsbankenHandelsbankenLänsförsäkringarLänsförsäkringar
* = Tidigare lån av lägre valör krävs för att kunna låna detta belopp