Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

MC-lån

Det går bra att ansöka om MC-lån för att låna pengar till ny eller begagnad motorcykel. Flertalet långivare har speciella lån som är inriktade på detta. Ibland heter lånet inte MC-lån utan istället något i stil med fritidslån.

Ett MC-lån är väldigt likt ett vanligt billån i grund och botten. Det är helt enkelt ett lån där den motorcykel du vill köpa blir säkerhet för lånet. På så vis blir det lite billigare än om du hade tagit ett vanligt privatlån utan säkerhet.

Normalt lånar man upp till 80 % av motorcykelns värde. Resterande belopp betalas som kontantinsats eller med ett inbyte. Motorcykeln används som säkerhet för de flesta MC-lån. På det viset kan långivaren få sina pengar tillbaka om du inte kan betala ditt lån. Vilket är positivt för dig då räntorna brukar bli lite lägre.

Av den anledningen får inte motorcykeln vara för gammal vid inköpet. Ofta ligger gränsen vid nio år. Det är också viktigt att den motorcykel du tänkt köpa är registrerad i Sverige om du tänkt låna pengar för att köpa den.

När man ska låna pengar till en motorcykel är det som när man lånar till en bil viktigt att man kollar upp vilka villkor som motorcykelhandlaren kan ge till skillnad från bankerna. Kreditinstituten är även de väldigt olika när det gäller villkoren för deras lån, så det är värt att kolla upp flera av dem.

Man kan ansöka om MC-lån mellan ca 40 000 - 500 000 kr. Åldersgränsen för MC-lån brukar ligga på 18 år men ibland även på 20 år. Fast årsinkomst krävs samt avsaknad av betalningsanmärkningar.

De kreditinstitut som erbjuder denna typ av lån brukar även tillhandahålla lån för båt, husvagn, husbil, hästsläp och bil utöver MC-lån.