Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

SBAB

SBAB är ett företag som ägs av den svenska staten och deras huvudområde är bolån även om det även går att exempelvis ta ett privatlån och spara pengar hos dem. Företaget har runt 400 anställda och är en stor aktör på marknaden för bolån. Från början skapades SBAB för att finansiera statens egna bostadslån och sedan efter detta har bolaget utvecklats till att även låna ut pengar till privatpersoner.

På ett sätt som man märker att SBAB är ett statligt företag är att deras webbsida har mer information som är tänkvärd när det gäller bolån. Det finns hjälp att få med fakta om lånet men även tips om hur det kommer att påverka din ekonomi osv. Självklart kan du som hos alla andra långivare som lånar ut pengar till hus ansöka om ett lånelöfte direkt på deras hemsida.

Villkor för att få låna pengar

För bolån gäller det att du kan ha en belåningsgrad på maximalt 85 % av marknadsvärdet. De resterande 15 % av kostnaden betalas antingen genom en kontantinsats eller en kombination av det och ett topplån.

För att kunna låna pengar av SBAB måste du för det första vara myndig som alltid. Skulle det sedan vara ett privatlån du söker måste du även ha fyllt 21 år. För att kunna få ett bolån måste du självklart vara på väg att köpa en bostad som kan stå som säkerhet för lånet, alternativt måste du äga en bostad sedan tidigare som du kan belåna. Bostaden ska ha en yta på 50 till 300 kvm om det är en villa och 30 till 200 kvm om det är frågan om en lägenhet.

SBAB kommer att utföra en kreditprövning på den som vill låna och för att klara av denna måste det finnas en stabil inkomst som gör det möjligt för dig att betala tillbaka lånet så som planerat.

SBAB erbjuder följande typer av tjänster:

  • Bolån
  • Privatlån upp till 350 000 kr
  • Sparkonto
  • Försäkringar så som låneskydd
  • Handpenningslån
  • Överbryggningslån

Direktlänk till SBAB

Finner du SBAB intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

SBAB

Fakta om lån från SBAB