Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Risicum

Risicum är en långivare som fokuserar på mikrolån / SMSlån. De har jobbat med lån i Sverige sedan 2008 och är nu en av de långivare som erbjuder en ganska stor variation av lån, från 1000 kr upp till 10 000 kr.

De har ganska mycket att välja på när det gäller lånebelopp och även återbetalningstiden. Beroende på hur mycket du lånar har du antingen 30, 60 eller 90 dagar på dig att betala tillbaka pengarna. Upp till 5000 kr lånar du i 30 dagar, 6000 - 7000 kr kan du låna i antingen 60 eller 90 dagar och allt från 8000 kr och uppåt är med 90 dagars löptid.

Ifall du vill kan du utnyttja Risicums möjlighet att förlänga ditt lån med ytterligare 14 dagar. Detta om du inte riktigt kan eller vill betala lånet när löptiden är slut. Glöm dock inte att ditt lån blir dyrare om du väljer att förlänga det. Det tillkommer en avgift på 100 kr plus ränta för den extra tiden.

Villkor för att få låna av Risicum

Vill du låna hos Risicum måste du vara minst 20 år gammal och du måste även ha varit folkbokförd i Sverige sedan två år tillbaka. Det krävs även att du antingen har ett svenskt mobiltelefonabonnemang eller ett personkonto hos Nordea om du ska ha möjlighet att ta ett lån.

Du måste ha tillräckliga ekonomiska förutsättningar för att kunna få ett lån. Risicum gör en egen bedömning av din ekonomi utifrån den information de får från en kreditupplysning och de uppgifter som du skickar in i din ansökan.

Det krävs en minsta taxerad årsinkomst på 24 000 kr och även att du inte har några betalningsanmärkningar eller aktiva skulder hos Kronofogden. Risicum kan dock neka dig ett lån även om du skulle klara dessa krav, ifall din ekonomi i övrigt inte är tillräckligt stabil.

Du kan bara ha ett lån i taget och måste ha betalat tillbaka ett tidigare lån helt och fullt innan du kan låna igen.

Risicum erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån mellan 1000 kr och 10 000 kr i 30, 60 eller 90 dagar.

Direktlänk till Risicum

Finner du Risicum intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Risicum

Fakta om lån från Risicum

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.