Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Pengos

Det är ett ganska nytt företag som ligger bakom Pengos. Det grundades 2007 vilket inte är speciellt många år bakåt i tiden. Efter starten har man växt och numera hittat en del av den växande marknaden för olika typer av mikrolån.

Deras affärsidé är väldigt enkel och klar. "Affärsidén är enkel vi erbjuder korta krediter till mindre belopp för att täcka upp ett tillfälligt behov av pengar eller göra en bra affär", som de säger själva. Uppfyller de denna affärsidé är det ju bara bra för konsumenterna.

Vad kan man låna?

Pengos har som vi tidigare skrev inriktat sig på marknaden för mikrolån och de erbjuder denna typ av lån upp till 10 000 kr. Lånen söker man direkt genom deras webbsida.

Alla nya kunder kan låna 500 - 2 000 kr vid det första lånet. Har man tagit ett tidigare lån och betalat tillbaka det som man ska går det andra gången också att låna 3 000 - 10 000 kr.

Ett intressant lån de har är på 500 kr som vilket inte är speciellt vanligt. Detta lån ska återbetalas efter 15 dagar. Det positiva med detta lån är att det inte kostar något mer än själva ansökningsavgiften på 25 kronor. Använder du t ex e-legitimation är det gratis att ansöka om lånet.

Betalningsanmärkning

Pengos tillhör de långivarna som använder sig av den så kallade scoring modellen när det gäller kreditprövning. Detta innebär att ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar inte automatiskt blir nekade. Utan är ekonomin tillräckligt god kommer en ansökan att godkännas trots betalningsanmärkningarna.

Vem kan låna?

Pengos har en regel som säger att en låntagare måste vara minst 20 år gammal. Det finns även en övre gräns som ligger på 65 år för de som vill låna pengar hos dem. Låntagare måste även vara folkbokförd här i landet för att kunna bli godkänd.

Det får som hos alla andra långivare som sysslar med mikrolån bara finnas ett aktivt lån åt gången. Har man därför ett gammalt lån måste det återbetalas innan att nytt kan sökas.

En kreditprövnings görs och där tittar man på inkomster osv. Detta gör att det inte finns några garantier att en ansökan godkänns om man klarar av ovanstående krav. Uppfylls de och ekonomi i övrigt är god kan man nästan vara säker på att få låna pengar.

Pengos erbjuder följande typer av lån:

  • Nya kunder kan låna upp till 2 000 kr.
  • Billigare lån på 500 kr till nya kunder.
  • Återkommande låntagare kan låna upp till 10 000 kr.
  • Går att låna trots betalningsanmärkningar.

Direktlänk till Pengos

Finner du Pengos intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Pengos

Fakta om lån från Pengos

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.