Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Nordea

Om man vill anlita en bank som har funnits ett bra tag är Nordea ett bra alternativ. Rötterna för vad som nu tillhör en av de största finanskoncernerna i norra Europa har nämligen sina grunder tillbaka på 1800-talet.

Hos Nordea kan du få hjälp med det mesta när det gäller pengar. Då är det allt från sparkonton, investering i aktier, låna pengar m.m.

Här ska vi titta lite närmare på lånen och de två vanligaste de har är bolån och privatlån. Vidare finns det ett antal lån som är mer specialiserade så som billån, båtlån, MClån, medlemslån och byggnadskredit.

Villkor för privatlån och bolån

Ser man till privatlån är lånet i princip som hos de andra stora bankerna. Detta innebär att det går att låna upp till 350 000 kr. Det som skiljer dem lite är att de lånar ut så pass lite som 10 000 kr där andra ofta har en gräns på 20 000 kr. Löptiden styr du själv över och valet ligger här på någonstans mellan 1 och 12 år.

Om det är ett bolån du är ute efter så har de lite andra regler när det gäller belåningsgrad än de andra långivarna. Du kan nämligen bara använda huset som säkerhet för ett bottenlån upp till 75 % av kostnaden. Maximalt kan du låna 85 % av huset värde men då måste du ta ett topplån på de återstående 10 %. Resten på 15 % måste betalas med en kontant betalning. Bottenlånet har en löptid på 10 - 50 år, för topplånet gäller 10 - 15 år. Minsta lånesumma är normalt 100 000 kr men ifall den som söker efter ett lån är mellan 18 och 28 år går det att låna så pass lite som 50 000 kr.

För alla lån hos Nordea gäller det att en låntagare måste vara 18 år gammal. En kreditprövning kommer att utföras där inkomst, skulder, betalningsanmärkningar m.m undersöks. Denna måste självklart klaras av för att en ansökan om lån ska gå igenom. Har man en ordnad ekonomi med en god inkomst varje månad bör det inte vara något problem. Finns det dock skulder hos Kronofogden och betalningsanmärkningar kommer det att bli svårt att få låna några pengar.

Nordea erbjuder följande typer av tjänster:

  • Privatlån upp till 350 000 kr
  • Bostadslån
  • Billån
  • Båtlån
  • MClån och lån till andra fordon
  • Medlemslån
  • Byggnadskredit
  • Sparkonto, lönekonto etc
  • Pensionssparande
  • Försäkringar

Direktlänk till Nordea

Finner du Nordea intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Nordea

Fakta om lån från Nordea