Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Marginalen Bank

När man hör namnet Marginalen Bank kan man tro att det är en nystartad bank då namnet är ganska modernt. Men riktigt så är det inte då Marginalen Bank har sina rötter i företaget Läkarnas kreditkassa som bildades redan 1938. Efter en del hoppslagningar och uppköp 2005 av en norsk koncern kom den numera att heta det moderna Marginalen Bank.

Vilka tjänster erbjuder Marginalen Bank?

De har lite olika tjänster som kanske kan vara av intresse. De lån som finns att ta riktar sig till stor del mot folk som har svårt att få lån, t ex pga betalningsanmärkningar. De har ett speciellt lån som de kallar för Omstartslån som här kan hjälpa till. Andra lån som går att ta är t ex företagare eller personer som vill starta eget.

Man kan också öppna både kapitalsparkonto, högräntekonto och företagskonto hos Marginalen Bank.  Att öppna konton eller låna pengar kan man göra enkelt genom deras webbsida.

Grundläggande villkor för Omstartslån

Eftersom deras största produkt när det gäller lån är det så kallade Omstartslånet ska vi här lite snabbt titta på vilka grundläggande villkor som gäller för att få ta ett sådant lån.

Det första man kan säga är att personer som har betalningsanmärkningar har chansen att söka ett Omstartslån. Detta är ganska självklart då lånet till stor del inriktar sig på denna del av marknaden.

Även om chanserna att låna är bättre hos Marginalen Bank ställs det fortfarande krav som låntagaren måste uppfylla för att bli godkänd vid en ansökan. Ett grundläggande sådant är att man måste ha en inkomst som är tillräckligt stor för att klara av de återbetalningarna som följer med lånet.

Man ska även kunna erbjuda något av följande;
- Egen villa, bostadsrätt eller fritidshus
- Annans villa, bostadsrätt eller fritidshus
- Borgensman eller medsökande

Borgensman

Reglerna säger att en eventuell borgensman ska vara mellan 25-65 år. Personen får heller inte ingå i samma hushåll som den person vilken ansökan kommer ifrån. Borgensmannen får inte ha några aktiva betalningsanmärkningar registrerade och ekonomin hos borgensmannen måste vara god. För om låntagaren inte klarar av att betala tillbaka faller det ansvaret på borgensmannen och då måste han ha tillräckligt med pengar.

Bostad som säkerhet

Lämnar man en bostad som säkerhet kan den belånas upp till maximalt 85 % av marknadsvärdet. Det är en värdering eller en köpeskilling som styr vad marknadsvärdet ligger på. Den lägsta summan som det går att få i bottenlån är 50 000 kr.

Marginalen Bank erbjuder följande typer av lån:

  • Omstartslån för personer med betalningsanmärkningar.
  • Lån till dig som vill starta ett företag.
  • Lån till dig som är företagare.
  • Olika former av sparkonton.

Direktlänk till Marginalen Bank

Finner du Marginalen Bank intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Marginalen Bank

Fakta om lån från Marginalen Bank