Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Lendo

Lendo är inte en bank eller ett låneinstitut. Istället har man formulerat en affärsidé som går ut på att hjälpa sina kunder att så snabbt och enkelt som möjligt hitta ett bra lån. Detta gör man genom att samla många olika långivare och sedan skicka ut förfrågningar till dem alla.

Hur lånar man genom Lendo?

Att låna pengar med hjälp av Lendo gör man genom att börja med att fylla i formuläret de har på sin hemsida. I detta formulär får du skriva in saker som hur mycket du vill låna, dina personuppgifter, inkomst osv. Detta är den information som bankerna behöver för att kunna ta ett beslut om ett lån ska godkännas eller ej.

Lendo skickar iväg denna information till ett antal långivare som sedan kommer att lämna ett förslag på vad det kostar att låna hos dem. Du bestämmer då vilket låneinstitut som passar dig bäst och får därefter papperna från denna långivare till dig. Dessa fyller du då i och skickar tillbaka. Långivaren kommer när skuldbrevet är inskickat ta det sista och avgörande beslutet om att låna ut eller ej, godkänns din ansökan betalas pengarna ut inom någon dag.

Hur lång tid tar det?

Alla långivare har två arbetsdagar på sig att skicka in ett förslag på ansökan. Sedan tar det ju några dagar till innan pengarna är utbetalade då skuldbrevet ska skickas in. Som du märker kommer ett lån genom Lendo därför att ta lite längre tid än om du direkt kontaktar en långivare.

Fördelen är att du kommer få förslag från flera långivare vilket innebär att du har goda möjligheter att hitta det allra billigaste lånet för dig. Oftast är det också bättre att vänta några dagar på att få pengarna utbetalade då det går att spara pengar på detta vis. Därför tycker vi att Lendos tjänst är mycket intressant att testa för dig som är ute efter ett privatlån.

Villkor

Lendo ställer inga ovanlig krav på dig som är intresserad av att låna pengar med hjälp av deras tjänst. Som vanligt krävs det en fast inkomst från antingen en tjänst eller från pension. Hur stor denna inkomst måste vara styrs av storleken på det önskade lånet. Det görs alltid en kreditprövning vilket gör att ekonomin måste vara i god ordning för att blir godkänd

Betalningsanmärkningar

Söker men ett stort lån då är betalningsanmärkningar ett hinder som kommer att stoppa en ansökan. Men om lånet som söks är 30 000 kr eller mindre behöver betalningsanmärkningar inte vara något problem.

Fortfarande kommer en kreditprövning att göras vilket betyder att de vanliga kraven ändå måste uppfyllas. Det får inte finnas någon aktiv skuld hos Kronofogden.  Men om du vill låna 30 000 kr eller mindre och har en betalningsanmärkning är det möjligt bara att din ekonomi är god i övrigt.
Hur stort lån som önskas tas spelar här stor roll. Är det ett lån över 30 000 kr går det inte att få ett sådant med hjälp av Lendo om det finns aktiva betalningsanmärkningar.

Lendo erbjuder följande typer av lån:

  • Privatlån från 5 000 kr upp till 400 000 kr.
  • Privatlån upp till 30 000 kr trots aktiv betalningsanmärkning.

Direktlänk till Lendo

Finner du Lendo intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Lendo

Fakta om lån från Lendo