Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Handelsbanken

Handelsbanken eller rättare sagt det som grunden till vad som numera är den banken vi känner till har sina grunder så långt tillbaka som i slutet av 1800-talet. Därmed borde de ha hunnit skaffa sig en del rutin på det där med att låna ut pengar och andra finansiella tjänster.

De erbjuder sina kunder många olika tjänster så som bankkonto, sparkonto, pensionssparande, kreditkort, Internetbank m.m. Självklart går det även att låna pengar av dem och då är det frågan om de vanliga lånen så som privatlån, bolån, billån, fritidslån m.m.

Villkor för Handelsbankens olika lån

När man ser till de olika lånen märker man snabbt att de villkoren som gäller för dessa till stor del liknar lånen som alla andra långivare har. Det är lite ovanligt när det gäller bolån och Handelsbanken är att de normalt bara lånar ut upp till 75 % som bottenlån. I vissa fall kan de tänkas att låna ut upp till det vanliga 85 %.

För deras privatlån eller "Direktlån" som de själva kallar det är ett vanligt blancolån som sträcker sig från 30 000 kr upp till 150 000 kr. Lånet ska betalas tillbaka på högst 10 år.

Kreditprövning

Eftersom det är ett ganska stort spann på de lånen som Handelsbanken erbjuder varierar ju även kraven på den som vill låna pengar. Därför kan vi här inte sätta upp några exakta regler.

Det man dock kan säga är att det alltid kommer att göras en kreditprövning på dig vid en låneansökan. Denna kommer då att ta hänsyn till dina inkomster och hur mycket skulder du har sedan tidigare. Skulle det då t ex visa sig att det finns betalningsanmärkningar kommer det troligen att bli svårt att få låna pengar.

Handelsbanken erbjuder följande typer av lån:

  • Privatlån
  • Billån
  • Fritidslån
  • Kort- och kontokredit
  • Sparkonto, placeringskonto etc
  • Pensionssparande
  • Försäkringar
  • Betal- och kreditkort

Direktlänk till Handelsbanken

Finner du Handelsbanken intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Handelsbanken

Fakta om lån från Handelsbanken