Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Monetti

Monetti startades 2006 vilket gör bolaget till ett förhållandevis nytt företag. Om du inte känner igen namnet har det troligen att göra med att man tidigare hette Folkia, vilket ju är ett klart mer känt varumärke för tillfället. Huvudsätet för Monetti ligger i Stockholm och man har för närvarande runt 20 anställda som jobbar med att låna ut pengar.

Monetti erbjuder sina kunder att låna pengar i form av ett mikrolån. Dock är detta mikrolån lite ovanligt då det sträcker sig hela vägen upp till 20 000 kr och att löptiden kan vara mellan 1 - 12 månader. Vilket både är större och under längre tid än de flesta andra långivare. Detta gör att man även kan kalla det för ett litet privatlån även om det är ett kort sådant.

Vad krävs för att låna hos Monetti

Folkia gör som alla andra låneinstitut en kreditkoll på personer som ansöker om lån. Det är denna kreditkoll som ligger till grund för deras beslut om att godkänna en ansökan eller ej.

De flesta av deras villkor gäller för både privatlån och mikrolån som t ex att den ansökan måste vara minst 20 år gammal. Den ansökande måste också varit folkbokförd i Sverige under de senaste 2 åren. Monetti godkänner inte ansökningar från personer som har betalningsanmärkningar.

Den stora skillnaden mellan privatlån och mikrolån hos Monetti är att det krävs en taxerad inkomst på minst 120 000 kr för att ett privatlån ska godkännas.

Hur ansöker man?

Att ansöka om mikrolån hos Monetti är väldigt smidigt då det finns ett enkelt formulär på deras hemsida som man kan fylla i. Det finns även möjlighet att ringa till dem om man vill låna pengarna på det sättet hellre.

Ansökningar som har kommit in och godkänts före klockan 13:00 på en vardag kommer att innebära att pengarna finns tillgängliga på kontot senast vid 17:00 samma dag. Skickas ansökan in efter 13:00 kommer pengarna finnas på kontot som senast morgonen efter. Det går också att skicka in ansökningar på helgerna men då ska man inte räkna med att ha pengarna på kontot före den nästa kommande vardagsmorgonen.

Folklånet söks också smidigast direkt på nätet genom att fylla i ett formulär. Det som skiljer här jämfört med mikrolånet är att ett skuldbrev ska skrivas under och skickas in till Folkia. Detta gör att det kommer att ta några dagar innan pengarna finns på kontot om det är ett privatlån som söks.

Monetti erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån 20 000 kr.

Direktlänk till Monetti

Finner du Monetti intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Monetti

Fakta om lån från Folkia