Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Ferratum

Ferratum är en av de långivare som satsar stort på mikrolån och SMSlån i Sverige. De har funnits här sedan 2006 och finns även i ca 18 andra länder i Europa, så de vet vad de sysslar med.

Hos Ferratum kan du ta ett mikrolån antingen på nätet eller med hjälp av mobilen. Du kan ansöka helt och hållet via SMS om du har lust (SMSlån) och då fyller du bara i dina personuppgifter tillsammans med lånebelopp, bankkonto och lite sådant. Exakt hur du gör finner du givetvis på deras webbsida.

Något som kan vara intressant är att ditt första lån upp till 4000 kr (och upp till 60 dagar i löptid) är helt gratis om du är ny kund. Du kan alltså prova att låna hos Ferratum och se ifall det är en långivare som passar dig.

Olika lånebelopp

Du kan låna från så lite som 500 kr och ända upp till 12 000 kr hos Ferratum. Det är en ganska stor bredd för att vara mikrolån. Återbetalningstid finns från i 15, 30, 60 eller 90 dagar beroende på lånets storlek och ditt pesonliga val.

Vissa lånebelopp så som 3000, 4000, 6000 och 7000 kr kan du välja om du vill låna kortare tid eller längre. En del belopp går bara att låna en viss tid.

  • Låna 500 kr i 15 dagar
  • Låna 1000 - 3000 kr i 30 dagar (1 faktura)
  • Låna 3000 - 6000 kr i 60 dagar (2 fakturor)
  • Låna 6000 - 12 000 kr i 90 dagar (3 fakturor)

Villkor för att få låna av Ferratum

Vill du låna från Ferratum måste du uppfylla de grundläggande kraven som ställs på alla långivare. Du måste först och främst vara minst 19 år och du måste ha både ett eget mobiltelefonnummer i ditt namn och ett bankkonto som du kan få in dina pengar till.

Du behöver utöver detta också givetvis genomgå en kreditprövning där man tittar på din ekonomi för att se att du kan ta ett lån. Ferratum tar en kreditupplysning för att se hur din ekonomi ser ut och att du har tillräckliga inkomster och saknar betalningsanmärkningar etc. Du kan inte ha några aktiva betalningsanmärkningar om du vill låna.

Det går att ansöka om lån antingen via långivarens egen webbsida, där du då fyller i ett formulär eller direkt via SMS som du skickar till ett speciellt nummer. Du skriver då in dina uppgifter direkt i SMS:et. Efter att din ansökan inkommit behandlas den snabbt och om du är godkänd får du pengarna inom några dagar som mest.

Ferratum erbjuder följande typer av lån:

  • Mikrolån mellan 500 kr och 12 000 kr i 15, 30, 60 eller 90 dagar.
  • SMSlån (lån direkt via mobilen) för samma belopp och återbetalningstid.
  • Ett lån gratis för nya kunder upp till 4000 kr och 30 eller 60 dagars löptid.

Direktlänk till Ferratum

Finner du Ferratum intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Ferratum

Fakta om lån från Ferratum

Här kan du se kostnader för alla lånebelopp som långivaren erbjuder. TL står för "Tidigare lån" och ifall det finns en gul ikon betyder det att långivaren kräver att du lånat ett mindre belopp innan du kan låna det beloppet.