Sök privatlån

Lånebelopp
Löptid
Årsinkomst

Sök mikrolån

Välj lånebelopp
Välj löptid
Ålder (Minst 18)
Betalningsanmärkning

Bilpant

Bilpant är en lite annorlunda långivare jämfört med de allra flesta andra som finns på marknaden. Det är faktiskt lite svårt att sätta in deras lån i de vanliga kategorierna då det typ är ett billån fast inte och samma gäller att kalla det för ett privatlån. Det är egentligen ett billån då bilen kommer att stå som säkerhet för lånet, men att kalla det för ett vanlig billån blir också fel då det inte är tänkt för att köpa någon ny bil. Du ska nämligen redan äga en bil som du kan belåna.

Storleken på det möjliga lånet ligger på 5 000 - 25 000 kr vilket gör det likt ett av de små privatlånen och detta gör även löptiden som bara ligger på 30 - 90 dagar. Enklast kanske därför är att kalla det för ett privatlån där du har bilen som säkerhet. Även om det inte riktigt egentligen är rätt att säga så.

Fördelen med Bilpant jämfört med många andra långivare som lånar ut liknande summor är att de är ganska billiga att lån från. Problemet är att långt ifrån alla kan låna av dem då det ju finns ett krav på ägande av en bil.

Deras lån är upplagt på ett sådant vis att du först av allt betalar en uppläggningsavgift som är förhållandevis hög och att du sedan betalar en fast ränta oavsett hur mycket du lånar och hur länge du väljer att lånet ska löpa på. Detta betyder t ex att det är förhållandevis dyrt att låna 5 000 kr under 30 dagar men att låna samma summa under 90 dagar är förhållandevis billigt. För tillfället skiljer det strax under 200 kr i kostnad om du lånar i 30 eller 90 dagar. Jämför du detta med långivarna som sysslar med mikrolån och lånar ut under samma tid så är där skillnaden utan problem 700 kr, bra att veta är bara att det är klart billigare att låna under kort tid hos mikrolånsföretagen.

Rekommendationen är egentligen att använda en annan långivare om du bara tänkt att låna den lägsta summan då det finns billigare alternativ. Jämför du sedan med mikrolånen på 10 000 kr och en löptid på 90 dagar är Bilpant ett mycket bra alternativ då det kan vara så mycket som 1 000 kr billigare att låna av dem.

Villkor för att få låna av Bilpant

För att klara av kreditprövningen ställs det egentligen bara de grundläggande kraven som att du ska ha en okej inkomst och är myndig. Det går faktiskt att låna pengar av Bilpant om du har betalningsanmärkningar. Detta då de har en ökad trygghet i och med att bilen står som säkerhet för lånet.

Om du vill låna krävs det därmed att du äger en bil som har ett värde som är det dubbla jämfört med summan du önskar låna. Belåningsgraden ligger nämligen på max 50 %. Det får även inte finnas något annat lån som är kopplat till denna bil. Viktigt att komma ihåg är att eftersom bilen står som säkerhet för lånet kan Bilpant kräva att den säljs av för att återbetala lånet ifall betalningarna inte sköts.

Bilpant erbjuder följande typer av lån:

  • Lån från 5 000 - 10 000 kr med bil som säkerhet.

Direktlänk till Bilpant

Finner du BIGBANK intressanta är tipset att du besöker deras egna webbplats. Där kan du hitta ytterligare info så som villkor, räntor, och avgifter. Här under hittar du en länk som tar dig direkt till långivarens sida.

Bilpant